RaceRunning Clinic

Evenementenkalender

Flat View
Bekijk per jaar
Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag
Search
Zoeken

RaceRunning Clinic

 
Zaterdag 19 September 2020

racerunning

Atletiekvereniging Scorpio start met RaceRunning
Op zaterdag 19 september 2020 organiseert Atletiekvereniging Scorpio in Oosterhout om 13.30 uur in samenwerking met RaceRunning Nederland een clinic RaceRunning. Deze clinic wordt gehouden op de atletiekbaan van Scorpio gelegen aan het Wilhelminakanaal Kanaal Zuid 78.

Wat is een RaceRunner en wat is RaceRunning?
Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun , stuur en zadel. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.ʉ۬RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Voor wie?
De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of na een ongeluk) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

De clinic

De clinic bestaat uit een gedeelte uitleg en daarna mogen de racerunners worden uitgeprobeerd op de atletiekbaan. Er zijn hiervoor RaceRunners aanwezig. Op deze dag zijn er kinderen en volwassenen aanwezig die deze sport al beoefenen. Zij laten graag zien hoeveel plezier ze beleven aan het RaceRunnen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaat Scorpio, na deze clinic, starten met een aantal proeftrainingen. Op deze manier kun je kijken of deze sport voor jou geschikt is. Bij voldoende belangstelling volgen daarna de reguliere trainingen. De trainingen worden net als de clinic gegeven op de atletiekbaan van Scorpio.

Sponsors
Inmiddels heeft Scorpio de volgende sponsors gevonden om het opstarten van Racerunning in Oosterhout mogelijk te maken: De Gemeente Oosterhout en Geertruidenberg, Het Gehandicapte Kind, Het Foppe Fonds, De Dirk Kuyt Foundation, Copyshop Raamsdonksveer, Thebe extra ledenvereniging, Dela fonds, Stichting Pierre de Jonge Sr Foundation en Johan Cruyff foundation. Waarvoor onze hartelijke dank.

Heb je interesse?
Lijkt het je leuk om kennis te maken met RaceRunning, geef je dan voor zaterdag 5 september 2020 op voor de clinic. Dit kan door: je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en binnen beenlengte te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Locatie 
kantine + baan
Contact Ton