scorpio header trimgroep3

trimgroep3

Voor lopers die op dinsdag en/of donderdagmorgen om 9.15 uur gedurende 75-90 minuten hun loopconditie en techniek willen verbeteren zijn er afwisselende trainingen in het bos, op de atletiekbaan en op de weg. Wil je deel uitmaken van een gezellige groep lopers, omdat samen lopen nóg leuker is, bel dan voor informatie.

Kees Tekke:   06-20622105     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hans van Straten:

Plezier in het hardlopen met een leuke groep mensen waar je een band mee hebt staat voorop. De goede sfeer komt ook naar voren door onder de koffie gezamenlijk vieren van verjaardagen, een jaarlijkse fietstocht, etentjes en aandacht voor elkaar als het minder gaat.

Trainingen dinsdagmorgen.
Dinsdag is de training afwisselend op de atletiekbaan of in het bos onder leiding van Ineke Verkuijl. Het bos, de Vrachelse heide, biedt met zijn bos- en fietspaden, heuvels en zandverstuivingen een ideale omgeving voor interval-, duurtraining of vaartspel op basis van het jaarplan. De trainingen bieden iedereen de mogelijkheid om naar vermogen te presteren door de zwaarte van de training af te stemmen op de mogelijkheden van de lopers. Omdat goede loophouding en techniek belangrijke voorwaarden zijn voor efficiënt hardlopen en het voorkomen van blessures wordt hier speciale aandacht aan besteed. Ineke heeft ervaring op het gebied van lichaamsbewuste coaching vanaf 1990. Ze faciliteert je om goed te luisteren naar je lichaam en leert je meer in het ‘hier en nu’ te lopen. De ‘gelukkige hardloper’ krijgt zo kans; ook om te genieten. Ze neemt zelf deel aan diverse loopevenementen van 10 km, halve en hele marathons. Ineke is gediplomeerd looptrainer niveau 3 en verdiept haar kennis jaarlijks door KNAU bijscholingen.

Trainingen donderdagmorgen.
Donderdag is de training op de atletiekbaan of op de weg in handen van Kees Tekke. Kees heeft al meer dan 50 jaar ervaring met hardlopen in wedstrijdverband, van 800m tot en met de Marathon en heeft na de opleiding tot looptrainer niveau 3 in 1996 zijn kennis over het hardlopen verder verdiept door aan de KNAU bijscholingen ultralopen, hardlopen als therapie, berglopen, speelse loopvormen, variaties in loopscholing, chi-running, naturel running, oriënteringslopen, blessurepreventie, lopen anders bekeken, bootcamp e.d. deel te nemen. Na een aantal jaren op dinsdag- en donderdagavond training te hebben gegeven, geeft hij sinds 2008 training aan trimgroep 3.

De baan of wegtraining op donderdagmorgen bestaat uit intervaltraining op basis van een jaarplan. Door differentiatie kan iedere loper naar eigen kunnen binnen de groep met plezier trainen. Voor lopers die langere afstanden zoals marathons willen lopen maakt hij op verzoek toegepaste trainingschema's. Om de loopefficiency te vergroten en kans op blessures te verkleinen wordt aandacht besteed aan chi-running techniek.

 ineke kees