scorpio header sw

Sportief Wandelen

ATV Scorpio heeft een groep leden die met grote regelmaat, en met veel plezier de Sportieve Wandelsport beoefenen. De trainingen gaan onder speciale begeleiding zodat de opbouw van het uithoudingsvermogen en de techniek op een verantwoorde en gevarieerde manier tot stand komt. Een training Sportief Wandelen begint met een 'warming-up'. Daarna traint u intensief met verschillende wandelvormen. Het verbeteren van de looptechniek komt ook aan bod zodat u efficiënter gaat bewegen, na een klein uurtje volgt er een 'cooling-down' om spierpijn te voorkomen. Ook voor mensen met gezondheidsklachten is het belangrijk regelmatig te bewegen.


Als u twijfelt of Sportief Wandelen iets voor u is, vraag dit na bij uw huisarts of fysiotherapeut. Verder heeft u genoeg aan een paar goede wandelschoenen en kleding die comfortabel zit. De sportief wandelgroep is lid van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN). Ieder wandellid krijgt het Landelijk Wandelprogramma boekje met allerlei informatie. Als lid van de KWBN heeft men de mogelijkheid voor vele kortingen bij wandelevenementen.

 
Sportief Wandeltraining
Iedereen traint naar eigen vermogen en kunnen. Het gaat hier niet om iets te winnen, maar hier train je voor je eigen gezondheid en om fit te blijven.

Twee maal per week wordt er training aangeboden:

Dinsdagochtend van 09.30 tot 10.30 op de atletiekbaan.

Zaterdagochtend van 09.30 tot 11.00 in het bos (Vrachelse Heide)

Na het trainen staat de koffie klaar in het clubhuis.

De trainingen zijn uitsluitend bedoeld voor leden van ATV Scorpio. Er is voldoende plaats in de sportief wandelgroep. Belangstellenden kunnen drie keer gratis meetrainen om te ervaren hoe deze trainingsgroep bezig is. 

De contributie bedraagt € 32,00 per kwartaal.

 Sociale activiteiten
De sportief wandelgroep heeft zich ontwikkeld tot een groep die veel activiteiten uitvoert:

-    Meewandelen van diverse wandeltochten in o.a. Brabant op de afstanden 10-15-25-40 km.
-    De Snertwandeling voor alle Scorpio leden met familie en vrienden.
-    Kerstwandeling.
-    Jaarlijks organiseren wij als wandelgroep een wandeldag in het voorjaar voor iedereen die van wandelen houdt.

Naast het wandelen is het een heel sociaal gebeuren waar veel gepraat en gelachen wordt. Des te meer een redenen om eens langs te komen!

Verdere informatie en opgave van deelname kan via secretaris Ed Langer op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hieronder de video van de Sportief Wandelgroep!