RaceRunning

RaceRunning
Na een geslaagde clinic op 19 September 2020 gaat atletiekvereniging verder met RaceRunning op de atletiekbaan vanaf 3 Oktober 2020.
We beginnen met 4 proeftrainingen en gaan dan verder met reguliere trainingen , de trainingen vinden plaats op zaterdagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Indien je deel wil nemen aan de trainingen minimaal 1 week van te voren aanmelden in verband met het beschikbaar hebben van een RaceRunner.

E-mail adres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is een RaceRunner en wat is RaceRunning?
Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen maar met borststeun, zadel en stuur, een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. RaceRunning is een para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent.

Voor wie?
De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke loop beperking, die meestal in het dagelijks leven gebruik maken van rolstoel of rollator voor hun mobiliteit. Voor deze groep personen is dit in sommige gevallen een van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden c.q. verbeteren en aan een sportactiviteit deel te nemen.