scorpio header wedpresgroep

Prestatiegroep A

ATV Scorpio heeft voor ieder wat wils, zowel voor de recreatieve loper, als voor de loper met wat meer loopambitie, zijn er passende groepen.


Een van de loopgroepen waar de ambitieuze loper terecht kan is de Prestatiegroep A. Deze groep bestaat uit een 40 tal lopers en loopsters die wekelijks, op dinsdag en donderdagavond van 19.00 tot 20.30, een pittige baan of bostraining afwerken. Bij ingaan van de zomertijd worden onze trainingen merendeels afgewerkt in de bossen van de Vrachelse Heide. Dit geeft een extra dimensie aan de trainingen, zand, heuvels en andere obstakels dagen nog meer uit tot een grotere trainingsinspanning. Het doel voor het merendeel van onze lopers is om hun wedstrijdprestaties op een hoger niveau te brengen, vandaar de naam "prestatiegroep".


Uiteraard worden er aan nieuwe groepsleden wel enige eisen gesteld que basisvaardigheden. Je hebt er immers niets aan als je bij het inlopen en de warming up al zo vermoeid bent geraakt, dat de rest van de training een te zware opgave wordt. Loopervaring op enig niveau is wel een must waarbij 44 minuten op de 10 km het uitgangspunt is.

Om de lopers nog meer te activeren tot deelname aan wedstrijden, is er enkele jaren geleden binnen de groep een competitie opgezet, waarbij de loper punten kan verzamelen, gerelateerd aan zijn of haar gelopen tijd. De winnaar komt eind van het seizoen voor 1 jaar in het bezit van de "Gouden Schoen".


Dat het deze groep niet alleen gaat om presteren, mag blijken uit het feit dat na iedere training een groot deel van de groep nog even napraat in onze prachtige kantine, dit onder het genot van een bakkie koffie, vaak voorzien van een tractatie in de vorm van cake of gebak, vanwege een verjaardag of een gelopen persoonlijk record.

Het groepsgebeuren en de gezelligheid tijdens en na de training staan bij ons voorop.


Mocht je interesse hebben om eens kennis te maken met Prestatie Groep A, b.v. door enkele trainingen mee te doen, je bent van harte welkom. 
Neem dan contact op met ATV Scorpio of onze trainers: Anita Beekers en Eddie Maanders.