scorpio header vervolg

Opstapgroep

Cursus ”Verantwoord Hardlopen”

Op 18 januari 2017 start een nieuwe opstapgroep bij ATV Scorpio.

ATV Scorpio organiseert 1 maal per jaar een cursus voor mensen die nauwelijks of nog nooit aan hardlopen/sport hebben gedaan. Deze cursus noemt men bij Scorpio “verantwoord hardlopen”, omdat u in een betrekkelijk korte tijd leert om op een verantwoorde manier met uw lichaam om te gaan. Binnen 4 maanden (17 weken) gaan wij U stimuleren om van 12 minuten afwisselend wandelen en hardlopen in de eerste les, te brengen tot 1 x 30 minuten in de laatste les, zodat u zonder problemen door kan stromen naar een van onze bestaande trimgroepen. We eindigen de cursus met de 5KM recreatieloop “De Kaaienloop” op zaterdag 13 mei.

Natuurlijk wordt er niet alleen hardgelopen. Volop aandacht wordt besteed aan warming-up, kracht- en spieroefeningen, loopscholing, kleding en schoeisel.

Voor wie is deze cursus geschikt?
Voor iedereen vanaf 18 jaar met een redelijke gezondheid; dik, dun, lang of kort, terugkomend van een blessure, het maakt niets uit. Beschikt u tevens over een dosis gezonde humor en houdt u ervan om met andere lotgenoten de kwellingen van de gediplomeerde AU-trainers te ondergaan, dan wacht u een leuke tijd bij Scorpio. Uw lichaam en geest vaart er wel bij! Er is plaats voor 60 cursisten.

De cursus vindt plaats op woensdagavond van 19:30 – 21:00 en zaterdagochtend van 09:30 – 11:00. Woensdagavond 18 januari om 19:30 uur is de eerste kennismaking en trainingsavond van de opstapgroep voor woensdagavond en zaterdagochtend. De kosten bedragen € 85.

Tot op heden is het ons steeds gelukt om u, als onderdeel van de cursus, presentaties aan te bieden van een diëtiste, een fysiotherapeut en een eigenaar van een hardloopspeciaalzaak. Dit proberen wij dit keer wederom te organiseren.

Voor inschrijven en inlichtingen mail naar Frank Peek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt U niet zolang wachten of heeft u reeds een bepaalde basisconditie zodat u wellicht zonder opstapgroep kunt aanvangen bij ATV Scorpio, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens bij ATV Scorpio.