scorpio header vervolg

Opstapgroep

Cursus ”Verantwoord Hardlopen”

Begin 2024 START EEN NIEUWE OPSTAPGROEP!

Zoals ieder jaar start ATV Scorpio ook 2024 weer met een nieuwe opstapgroep. De verwachte startdatum is dinsdag 23 januari 2024 met als einddoel de 5KM tijdens de Oosterhoutse Kaaienloop op 11 mei 2024. Aanmelden kan vanaf nu!

ATV Scorpio organiseert 1 maal per jaar een cursus voor mensen die nauwelijks of nog nooit aan hardlopen/sport hebben gedaan. Deze cursus noemen we bij Scorpio "verantwoord hardlopen", omdat je in een betrekkelijk korte tijd leert om op een verantwoorde manier met je lichaam om te gaan. Binnen 4 maanden gaan wij je stimuleren om van 12 minuten afwisselend wandelen en hardlopen in de eerste les, te brengen tot 1 x 30 minuten in de laatste les, zodat je zonder problemen verder kan in de "Doorstroomgroep" (vervolg op de eerste cursus).

Natuurlijk wordt er niet alleen hardgelopen. Volop aandacht wordt besteed aan warming-up, kracht- en spieroefeningen, loopscholing, kleding en schoeisel.

Voor wie is deze cursus geschikt?
Voor iedereen vanaf 18 jaar met een redelijke gezondheid (overleg eventueel vooraf met je huisarts); dik, dun, lang of kort, terugkomend van een blessure, het maakt niets uit. Beschik je tevens over een dosis gezonde humor en houd je ervan om met andere "lotgenoten" de uitdagingen van de gediplomeerde AU-trainers te ondergaan, dan wacht je een leuke tijd bij Scorpio. Je lichaam en geest varen er wel bij! Er is plaats voor maximaal 40 cursisten, dus wees er snel bij want Vol = Vol.

De cursus vindt plaats op dinsdagavond (van 20:00 – 21:30) én zaterdagochtend (van 09:00 - 10:30). De kosten bedragen € 85 en we trainen dus twee keer per week.

Tot op heden is het ons steeds gelukt om je, als onderdeel van de cursus, presentaties aan te bieden van een fysiotherapeut en een eigenaar van een hardloopspeciaalzaak. Dit proberen wij dit keer wederom te organiseren.

Voor inschrijven en inlichtingen mail naar Frank Peek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wil je niet zolang wachten of heb je reeds een bepaalde basisconditie zodat je wellicht zonder opstapgroep kunt aanvangen bij ATV Scorpio, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download het aanmeldformulier »