Unieke prestatie van Oosterhouts/Terheijdens kidsteam bij de Strandmarathon Scheveningen - Zandvoort

Oosterhout/Scheveningen, 19 maart 2017 – Zeven A-pupillen van atletiekvereniging Scorpio, hebben zondag 19 maart deelgenomen aan de 10e editie van de strandmarathon Scheveningen Zandvoort. Met hun deelname hebben ze zo’n €2000 ingezameld voor Terre des Hommes. Ondanks de barre weersomstandigheden hebben ze een topprestatie neergezet met een tijd van 3:59 uur.

Afgelopen zondag was het zover. 19 maart was de dag waar de atletiek pupillen van ATV Scorpio zo lang naar toe hadden gewerkt. Na maandenlang trainen onder andere op de baan bij ATV Scorpio en op de Vrachelse heide, reed het team dat zich voor de gelegenheid The Scorpions noemde, naar Zandvoort voor de start van de jubileum editie van de Strandmarathon. Helaas waren de weeromstandigheden belabberd, bij het startsein om 11.00u moesten de renners niet alleen regenbuien, maar ook windkracht 6/7 trotseren. In estafette vorm en onder begeleiding van 2 fietsers en een voor de gelegenheid geleende jeep, begonnen Stijn, Daan, Vigo, Stijn, Joran, Martijn en Thomas aan de wedstrijd. Gelukkig klaarde het weer op en kwamen ze als team onder de stralende zon over de finish in een fantastische tijd net onder de vier uur.

Met hun deelname hebben de 10-jarige atleten geld ingezameld voor Terre des Hommes, de organisatie die zich inzet tegen kinderuitbuiting. Het team heeft niet alleen hun achterban aangesproken om te doneren, maar ook actie gevoerd, flessen opgehaald en een taartenbakactie opgezet. Hiermee hebben ze maar liefst zo’n €2000 opgehaald voor het goede doel. The Scorpions bedanken dan ook via deze weg de donateurs voor hun gulle giften.

170331 strandmarathon 1

170331 strandmarathon 2

170331 strandmarathon 3

170331 strandmarathon 4