In de week van 13 t/m 18 november hebben een 7-tal vrijwilligers voor SCORPIO deelgenomen aan de jaarlijkse landelijke collecte van de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Er werd meegedaan middels het zogenaamde Extra Project. Dit houdt in dat de helft van de opbrengst van de betreffende collectanten bestemd is voor een plaatselijk doel. Voor SCORPIO is dat de VB-groep. De opbrengst heeft alle verwachtingen overtroffen: er werd een bedrag van 1.009,25 EURO opgehaald hetgeen betekent dat er voor de VB-groep een bedrag van 504,63 EURO is ontvangen! Fantastisch toch. Collectanten: enorm bedankt. Graag tot volgend jaar.

29 december 2017

Een heuglijk en sportief feit!

171213 atvscorpio

13 december 2017

180807 oosterhoutsetrail

Na het succes van de vorige edities, zal op zaterdag 7 juli 2018 voor de 4e keer de Oosterhoutse trailrun plaats vinden door het mooie gebied van de Vrachelse heide. De start en finish zijn bij A.T.V. Scorpio.

Zo’n evenement kan natuurlijk alleen maar plaats  vinden door de geweldige inzet van talloze vrijwilligers. Ook voor deze komende editie zijn wij dus weer op zoek naar de nodige helpende handen. Het hardst zijn wij op dit moment op zoek naar mountainbikers.  Het gaat om het volgende:

  • Vanaf `s-ochtends  7:00 á 8:00 uur 6 mensen (3 koppels van 2) die helpen met het uitzetten van de route.
  • Vanaf 14:30 2 fietsers die de lopers begeleiden en 2 fietsers die alles onderweg controleren. -  Vanaf 14:30 ook weer 6 mensen (3 koppels van 2) die helpen met het opruimen van het parcours.

Per tweetal zal het zo’n drie uurtjes tijd kosten. Dus, ben jij iemand die graag met je fiets door de bossen rijdt en vind je het leuk om te helpen bij bovenstaande zaken, meld je dan aan bij Peter Vermonden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Buiten de onnoemelijke dank van alle lopers en organisatie, is er natuurlijk ook nog een kleine attentie voor de vrijwilligers.
Al lijkt de zomer van 2018 nog heel ver weg, bij interesse graag z.s.m. opgeven aangezien we al volop met de voorbereidingen bezig zijn.

10 december 2017

ATV Scorpio organiseert 1 maal per jaar een cursus voor mensen die nauwelijks of nog nooit aan hardlopen/sport hebben gedaan. Deze cursus noemt men bij Scorpio "verantwoord hardlopen", omdat u in een betrekkelijk korte tijd leert om op een verantwoorde manier met uw lichaam om te gaan. Binnen 4 maanden (17 weken) gaan wij je stimuleren om van 12 minuten afwisselend wandelen en hardlopen in de eerste les, te brengen tot 1 x 30 minuten in de laatste les, zodat je zonder problemen verder kan in de "Doorstroomgroep" (vervolg op de eerste cursus). We eindigen de cursus met de 5KM recreatieloop "De Kaaienloop" op zaterdag 12 mei.

Natuurlijk wordt er niet alleen hardgelopen. Volop aandacht wordt besteed aan warming-up, kracht- en spieroefeningen, loopscholing, kleding en schoeisel.

Lees verder voor meer informatie »

Download aanmeldformulier »

06 december 2017