In tegenstelling tot voorgaande jaren werd de oliebollentraining niet overdag gehouden maar 's avonds. Dit maakte het wel best spannend. De verlichting op de baan bleef uit en we hadden gevraagd aan de kinderen om 'verlicht' te komen. Het was een erg mooi gezicht al die gekleurde lichtjes in het donker. Foto's maken is wel wat lastiger zo, het resultaat kun je zien in het fotoalbum. Na de warming-up hebben we drie spellen gedaan, waarna we naar binnen zijn gegaan, waar de oliebollen al klaar lagen.

Na gezellig met zijn allen de oliebollen te hebben gegeten en wat te hebben gedronken hebben we de avond afgesloten. Het was een geslaagde avond, met dank aan alle ouders die mee geholpen hebben.
Bij deze wenst de jeugdcommissie iedereen een goede jaarwisseling en een sportief 2017.

» Bekijk de foto's

27 december 2016

151106 nsgkIn de week van 14 t/m 19 november is door een aantal collectanten deelgenomen aan de jaarlijkse landelijke collecte voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind(NSGK). Scorpio heeft zich daarbij ingeschreven voor deelname aan het Extra Project. Dit houdt in dat de opbrengst van de collectanten die daaraan deelnemen voor de helft plaatselijk mag worden besteed.

Deze collectanten hebben een bedrag van 647,27 ingezameld hetgeen betekent dat een bedrag van 323,63 euro door Scorpio mag worden besteed voor de VB-groep. Proficiat collectanten en bedankt. Graag tot volgend jaar.

25 november 2016

161120 oliebollenloop

Zoals jullie weten organiseert Scorpio jaarlijks de OLIEBOLLENLOOP. Ook dit jaar staat dat weer te gebeuren en wel op WOENSDAGAVOND 28 december. De opzet is om net als de vorige jaren een duurloopje te organiseren waarbij de groepen ingedeeld worden op snelheid/niveau zodanig dat iedereen (ook de wandelaars en nordic-walkers) ongeveer gelijktijdig terug op de baan zijn om daarna met zijn allen oliebollen te nuttigen en glühwein te drinken.

De aanvang is om 19.30 uur waarbij wij eerst een warming-up op de baan doen en dan ongeveer een uurtje heerlijk gaan rennen en of wandelen waardoor je de ideale mogelijkheid hebt om al die calorieën van de kerst eraf te lopen. Daarna gaan wij dit met zijn allen gezellig vieren in de kantine. Wij stellen ook dit jaar weer een leuk prijsje ter beschikking voor de meest leuke en of originele verklede deelnemer.

Kortom wij gaan er net zoals de vorige keer een gezellige boel van maken.

Groetjes,
Peter

20 november 2016

media

Beste Allemaal,

Wij gaan zometeen weer het nieuwe jaar in waarin wederom van alles bij Scorpio te gebeuren staat, zoals de opening van de nieuwe baan maar ook een aantal wedstrijden bij de jeugd bij het atletiek gebeuren en ook bij de senioren maar ook wedstrijden zoals Rondje Vrachelen, De Oosterhoutsetrail, De Scorpio-Cross en de Oliebollenloop. Tevens is het de bedoeling om in januari met een nieuwe opstapgroep te starten.

Bij al deze activiteiten is het natuurlijk van levensbelang dat er ruim voldoende deelnemers zijn maar ook vrijwilligers en wat natuurlijk ook van levensbelang voor de vereniging is dat er steeds nieuwe leden zich aanmelden van jong tot oud maar ook nieuwe trainers en vrijwilligers.

Maar ook sponsoren zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor de vereniging waarbij ik van mening ben dat zij veel meer met foto`s en naam benoemd moeten worden niet alleen op de website of in het clubblad maar vooral via de sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram, Video Content enzovoort.

Ikzelf ben vooral van mening dat onze sporters veel meer in beeld moeten komen wat betreft hun activiteiten en dan bedoel ik niet alleen wedstrijden maar ook hoe plezierig het is om te trainen en ook hier van jong tot oud en ook onze G-Atleten natuurlijk. Natuurlijk ook de vrijwilligers hoe die bezig en met wat zij bezig zijn en hoe leuk het is om dit te doen.

Ook zou het leuk zijn om af en toe een klein interview te plaatsen met bijvoorbeeld onze voedingsdeskundige of onze Fysiotherapeuten of iemand van de jeugd of een trainer enzovoort maar ook met ouders en of begeleiders. Langs de kant en ook mensen die helpen bij de baanwedstrijden en kantinemedewerkers enzovoort.

Ik denk dat wij hier een aantal mensen voor nodig hebben die regelmatig foto`s en berichten en of video`s en interviews en wat dan ook regelmatig (zeker 3 x per week) willen verzorgen en of plaatsen.

Nu is mijn vraag of er een aantal hieraan mee zouden willen doen om dit tot een succes te brengen en alles wat met Scorpio te maken heeft meer bekendheid te geven en te laten zien, maar ook of jullie liefhebbers kennen die dit leuk vinden om te doen en dat hoeven natuurlijk niet alleen leden te zijn maar kunnen ook begeleiders en of ouders zijn bijvoorbeeld. Natuurlijk is het niet de bedoeling om jullie dit alleen te laten doen maar juist in samenwerking zodanig dat het niet meer dan 1 uurtje in de week aan tijd kost en het ook goed te doen is.

Afijn, ik hoor gewoon heel graag jullie reactie.

Met vriendelijke groet,
Peter Vermonden
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

20 november 2016

Er loopt momenteel een actie voor het kiezen van lokale sporthelden. Kijk daarvoor op www.bndestem.nl/clubhelden
Op die site kun je ook stemmen. Naast de lokale clubheld, wordt er ook regionaal en zelfs landelijk een clubheld gekozen. De landelijke winnaar krijgt naast de titel € 10.000. Mocht de landelijke clubheld iemand zijn van Scorpio, dan is dat een welkome aanvulling van de clubkas.

Op de bovengenoemde site kun je ook de tussenstand zien. Je kunt dan ook zien dat er een paar mensen van Scorpio op de site staan met ieder slechts een paar stemmen. Degene aan top van de lijst heeft al bijna 100 stemmen. Dat schiet voor Scorpio natuurlijk niet op.

Zonder iedereen die zich inzet voor Scorpio te kort te doen, doe ik een oproep aan Scorpioleden om de stemmen te bundelen en massaal te stemmen op André Aarts. Hij is dag en nacht bezig voor de club en hij maakt zeker in de regio kans op veel stemmen.

Ga naar de site en stem. Dat kan tot 16 november.

Ed Langer

12 november 2016