Twaalf clubrecords verbeterd door de Scorpio werpploeg bij het Werpfestival van Sprint Breda

Onze C en D junioren werpers hebben van de werpwedstrijd bij Sprint gebruik gemaakt om naar de top van de landelijke klassementen op te schuiven.

Jeroen Rops verbeterde het onaantastbaar geachte discusrecord van Milan Betz bij de C jongens  met precies 1 meter tot 51.22 meter. Bij kogelslingeren verbeterde hij zijn eigen record tot 39.74 meter. Met beide prestaties staat hij nu vijfde van Nederland. Hij verdiende door zijn verre discusworp gelijk een uitnodiging van de Atletiekunie voor de centrale training bij de bondscoach werpen Gert Damkat.

Tia Ackermans stond al eerste op de nationale ranglijst bij het kogelslingeren en verstevigde dat nog eens door haar record te verbeteren tot 46.50 meter. Ook een mooie sprong op de ranglijst maakte Janneke Pluimes bij het discuswerpen, met haar nieuwe clubrecord van 32.48 meter ging ze naar de 2e plaats op de Nederlandse ranglijst bij de meisjes D.

Bij de Masters V65 verbeterde Jenny Marcelis drie clubrecords waarbij vooral haar puntentotaal van 3710 punten zeer hoog scoort op de internationale ranglijsten. Fred van der Steenhoven deed weer eens mee en vulde de clubrecord lijsten bij de M65 met vijf nieuwe clubrecords.

141012 jennymarcelis
Jenny Marcelis in actie