2 medailles bij Nederlands Kampioenschap voor Junioren

140707 tiaackermans
C-junior Tia Ackermans wint een zilveren medaille bij het kogelslingeren (B-junioren).

Afgelopen weekend vonden de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor A/B junioren plaats op de atletiekbaan van AAC in Amsterdam.

Vrijdagavond beet Milan Betz de spits af bij het speerwerpen voor de oudste junioren. Hij stond al bij de top 5 van Nederland. dat bevestigde hij door een prachtige beste worp ooit van 56,80 meter. Hij werd hiermee vierde.
Bij het kogelstoten ging het wat minder, wel een finaleplaats bij de beste acht maar met 13,02 meter was hij niet tevreden. Hij revancheerde zich bij het discuswerpen met een derde plaats, dus een bronzen medaille met een worp van 43,67 meter.

Op zondag kwam Tia Ackermans in het veld. Als C junior staat ze ook hoog in de ranglijsten bij de oudere B meisjes bij het kogelslingeren. Na een aarzelend begin gooide ze bij haar derde worp een nieuw clubrecord met 44,23 meter, ook haar resterende drie worpen waren ruim over de 40 meter. Ze won hiermee haar eerste, maar zeker niet haar laatste , medaille op een NK.

Rowan van Dongen liep op zaterdag een beste race op de 800 meter. Ze werd hier vierde met een nieuw PR van 2.20.53 min.
Ook Arno van der Pas was het weekend druk bezig met kogelstoten en kogelslingeren. Bij het kogelslingeren jongens B werd hij 10e met 30,43 meter en bij het kogelstoten 15e met 11,15 meter.

Op 13 juli komen de meeste atleten van de succesvolle werpgroep van Scorpio naar de atletiekbaan aan het Wilhelminakanaal voor de werpwedstrijd die Scorpio dan zelf organiseert. Aanvang rond 11.00 uur.