Perfecte afsluiting van crossseizoen bij atletiekvereniging Scorpio met schietende Marian Janse

De vijfde cross in het winterseizoen zit er op. Vijf crossen zijn gelopen onder goede weersomstandigheden op een fraai parcours. Een parcours achter het terrein van ATV Scorpio. Het parcours is vanwege de aanpassingen aan het complex van de buren van Scorpio, voetbalvereniging TSC aangepast. De algemene mening van de deelnemers is dat het parcours door de wijziging aantrekkelijker geworden is.

De start van de deelnemers aan de laatste cross, die gecombineerd werd met de clubcross, vond plaats in stijl. In dubbele stijl zelfs. Immers er werd geschoten met een heus startpistool. Normaal gebeurt de start met een fluitje maar voor deze laatste start werd het startpistool uit de kast gehaald. En het startpistool werd dor niemand minder dan wethouder van onder ander sport Marian Janse gehanteerd. Zij draagt ook de atletiekvereniging en haar leden alsook de deelnemers aan de cros die geen lid zijn een warm hart toe.

Na de start om 11:00 uur, die de wethouder voor haar rekening nam, moest iedereen het op eigen kracht doen. Bijna 60 jeugdige lopers deden mee met deze cross en liepen 300, 600, 900 of 1.200 meter. Ewart van Son liep 300 meter in 1 minuut en 28 seconden en was de snelst bij de afstand. Ivar van Zijl was met 3:07 de snelste loper op de 600 meter. Casper Haagh was met 2:56 bij 900 meter en Tibbe Groen met 4:14 op 1.200 de snelste. Voorwaar goede prestaties van alle jeugdige lopers!!

Nadat alle jeugdige lopers waren gefinisht werden de prijzen aan de eerste drie lopers in de verschillende leeftijdscategorie√ęn door de wethouder en leden van het bestuur van ATV Scorpio gehuldigd.

Marian Janse had na het hanteren van het startpistool bij de jeugd de smaak te pakken. Ook de start van volwassen werd door haar perfect verzorgd. Wederom een keurig schot (in de lucht). Volwassen konden ook verschillende afstanden lopen.

1.400 meter liep Lars Laros in 5:20 als snelste. Stan Schipperen was met 10:20 de snelste loper op een afstand van 2.800 meter. De 4.200 meter werd door Janneke van den Heykant in 19:21 als snelste gelopen. Inge Schipperen (27:33) liep als snelste de 5.600 meter. De maximale afstand van 7.000 meter werd in een snelle tijd van 24:54 gelopen door Marcel Laros (inderdaad de vader van de snelste loper op de 1.400 meter). Aardig is om te zien dat de laatste loper op de 7.000 meter finishte in een tijd van 44:24. Voor betrokken loper een goede prestatie. Helder is dat er een breed veld deelnemers deel neemt aan de crossjes. Dus iedereen kan meedoen!!

De uitslagen van deze vijfde cross en ook alle andere crossen zijn te vinden op: http://atvscorpio.sinfo.nl/uitslagen

140411 vijfdetrimloop-3
Kort voor de start van de volwassenen wordt geconcentreerd maar ook zenuwachtig heen en weer gekeken

140411 vijfdetrimloop-2   140411 vijfdetrimloop-1
Wethouder Marian Janse met startpistool bij de start van de volwassenen   Andr√© Aarts (1e) en Aad Winkelman (2e) worden in hun leeftijdscategorie gehuldigd