2022

De opbrengst van de collecte van Stichting Het Gehandicapte Kind is €2354,54. Dit betekent dat er in januari €1177,27 naar de rekening van ATV Scorpio zal worden overgemaakt.

02 januari 2023
Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden er geen trainingen gegeven. Dit betekent dat we dicht zijn van Zondag 25 december t/m Zondag 1 Januari.
16 december 2022

Op vrijdag 16 december is de vrijwilligersavond
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: kantine ATV Scorpio

Diegenen die zich als vrijwilliger voor Scorpio hebben ingezet, óók ouders, óók als het maar 1 keer is geweest, kunnen zich via onderstaande link inschrijven voor deze avond. JULLIE KRIJGEN DUS GEEN UITNODIGING zoals in andere jaren wel het geval was. En by the way………Shirley zorgt voor de frites!

Inschrijven voor 4 december: https://forms.gle/EkdduH2sk1kTweFC6

28 november 2022

 

Vacature Accommodatiebeheerder ATV Scorpio

ATV Scorpio zoekt een enthousiaste Accommodatiebeheerder voor gemiddeld 15 uur per week. ATV Scorpio is gehuisvest in het Warande sportgebied (Wilhelminalaan-zuid 78 te Oosterhout). De accommodatiebeheerder heeft een belangrijke sturende, uitvoerende, controlerende, ondersteunende en sociale functie binnen onze atletiekvereniging. De accommodatiebeheerder is “mede het gezicht van de club”, de persoon die iedereen kent én is het aanspreekpunt voor iedereen binnen maar ook buiten de vereniging (gemeente, leveranciers, e.d.). De vereniging kan niet zonder de inzet van vele vrijwilligers en hij/zij voelt zich aldus verantwoordelijk voor de invulling van taken en functies. De accommodatiebeheerder werkt daarbij nauw samen met het bestuur. Deze vacature kan ook door twee personen worden vervuld.

Positie binnen de vereniging:

  • Coördineert de inzet van vrijwilligers met betrekking tot onder andere de bezetting van de kantine bij onze vereniging.
  • Is verantwoordelijk voor de reguliere inkoop voor de kantine.
  • Rapporteert en informeert periodiek het dagelijks bestuur omtrent planning en realisatie van de activiteiten.
  • Zorgt samen met vrijwilligers voor de catering bij vereniging evenementen.
  • Neemt op verzoek van het bestuur deel aan de bestuursvergaderingen of levert input voor deze vergaderingen.
  • Heeft contact met gemeente ten aanzien van (onderhoud) baan en gebouwen.
  • Is eerste aanspreekpunt omtrent horeca en aanverwante zaken, alsmede accommodatietechnische zaken.
Lees meer...
09 november 2022

Vanuit de Nordic Walking groep van onze vereniging wordt – bij voldoende deelname - vanaf zaterdag 22 oktober 2022 een cursus gegeven voor het aanleren van de techniek van Nordic Walking.

Onze groep bestaat o.a. uit een flink aantal Scorpio-leden die, na hardnekkige blessures, vanuit de loopgroepen, bij ons zijn aangesloten. Onze sport is duidelijk minder belastend voor het lichaam.

Nordic Walking is overgewaaid uit Finland en wint in Europa nog steeds aan populariteit. Terecht, want deze vorm van efficiënt bewegen is voor iedereen toegankelijk. Het verhoogt de conditie, het zorgt er voor dat je veel calorieën verbrandt en het grote voordeel is dat je het overal en altijd kunt beoefenen. Korte tochten of lange wandelingen, in een hoog of rustig tempo, individueel of in groepsverband.

De sport maakt gebruik van zogenaamde ‘poles’. Dat zijn wandelstokken die helpen om een hoge snelheid te bereiken zonder dat het veel inspanning vergt. De techniek is, onder de juiste begeleiding, makkelijk te leren. Er zijn verschillende niveaus waarop Nordic Walking kan worden beoefend.

Nordic Walkers verbruiken gemiddeld 1,5 keer zoveel energie dan gewone sportieve wandelaars en toch worden spieren niet overbelast. Het is niet alleen gezond voor de benen, maar Nordic Walking zorgt ervoor dat het hele lichaam wordt getraind. Door het gebruik van de poles worden naast de beenspieren, de billen, buik-, rug-, schouder- en armspieren intensief gebruikt. Kortom, pak de poles, geniet van de frisse lucht en ga voor Nordic Walking.

Verdere bijzonderheden van Nordic Walking en onze groep kunt u hier verder lezen.

De cursus zal – in principe op 6 opeenvolgende zaterdagochtenden – worden gehouden vanuit de kantine van Scorpio aan het Wilhelminakanaal-Zuid 78 te Oosterhout. De kosten van de cursus bedragen – inclusief het gebruik van de “poles” - €25 voor Scorpioleden en €60 voor niet leden. Na de cursus en een proefperiode binnen de groep beslis je of je lid van onze vereniging en Nordic Walking-groep wil te worden.

Wij trainen op zaterdag- en dinsdagmorgen, vanuit onze kantine, op steeds wisselende plaatsen in het – op korte afstand van ons sportcomplex gelegen - prachtige bosgebied, de Vrachelse heide. Er wordt – vaak in drie niveaugroepen – getraind met 20 tot 35 enthousiaste nordiccers, onder leiding van gecertificeerde trainers en begeleiders.

Lijkt het je wat en ben je in staat een wandeling van 1 tot 1½ uur te maken, mail dan vóór 15 oktober, voor informatie en/of aanmelding voor de cursus bij één van de trainers van de groep, Bert van de Ruit, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

29 september 2022