Consequenties van de nieuwe coronamaatregelen voor Scorpio

Wedstrijden
Een paar weken geleden is besloten om voor de rest van dit jaar geen wedstrijden te organiseren. De dinsdagavond afgekondigde maatregelen laten dat onveranderd.

Trainingen
Voor de jeugdtrainingen (tot 18 jaar) verandert er weinig; deze trainingen kunnen dan ook gewoon doorgaan. Alle trainingen voor leden vanaf 18 jaar worden voor de komende 4 weken opgeschort. Daarover zijn de trainers geraadpleegd, die in grote meerderheid achter deze duidelijkheid staan.

De persconferentie van dinsdag maakte ook duidelijk dat er behalve (jeugd-)trainers en hun trainingsgroepen niemand anders tot het terrein wordt toegelaten en dat behalve de kantine nu ook de kleedkamers en de douches gesloten zijn. Tijdens de (jeugd-)training zal alleen het toilet in de multifunctionele ruimte beschikbaar zijn.

Handhaving
In de afgelopen weken is er regelmatig gecontroleerd of Scorpio zich aan de regels houdt. Dat was bij elke controle het geval. Maar de handhaving zal nu strenger zijn met grotere kans op waarschuwingen en mogelijk sluiting van de accommodatie.

Met het opschorten van de 18+ trainingen en door ons strikt aan de regels te houden wordt het risico op vervelende consequenties als gevolg van handhaving voorkomen en waarborgen wij zoveel als mogelijk de gezondheid van onze leden.

Laten we hopen dat de situatie over 4 weken zó verbeterd is, dat we weer gewoon allemaal samen kunnen sporten.

Intussen: Blijf gezond

Het Bestuur van ATV Scorpio