Sporten volwassenen vanaf maandag 18 mei

Nadat bijna twee weken geleden de pupillen en junioren weer de atletiekwei in mochten, is het vanaf maandag 18 mei de beurt aan de loopgroepen, wandelaars en technische atletiekelingen. Wel onder strikte voorwaarden.

Op onze accommodatie gelden regels over het betreden en verlaten van het terrein, het desinfecteren van handen en het schoonmaken van het gebruikte materiaal. Ook is het clubgebouw gesloten.En op de baan is steeds een Coronacoördinator aanwezig die toeziet op de naleving van de regels. De gemeente controleert regelmatig of daaraan voldaan wordt.

Op donderdag 14 mei hebben de trainers van sporters boven 18 jaar met elkaar afspraken gemaakt over het sporten onder de coronaregels. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt de inmiddels overbekende 1½ meter afstand. En dat lukt natuurlijk nooit met een volle bezetting op de baan. Dat betekent dat meer dan anders buiten de baan zal worden gesport.

De trainers zullen alle leden van hun groep zelf informeren over de plaats waar de groep zich verzamelt en op welke tijd zij daar verwacht worden. Het komt er dus op neer dat vanaf aanstaande maandag iedereen weer kan sporten.

Met uitzondering van de groep sporters met een verstandelijke beperking (VB groep) Belangenorganisaties raden op dit moment het sporten door VB’ers nog af. Onze VB trainers zoeken naar oplossingen om ook voor deze groep het sporten weer mogelijk te maken. Kortom: Met uitzondering van de VB groep kan er vanaf maandag weer door iedereen volop gesport worden. Let voor de bijzonderheden van je groep goed op het bericht van je trainer.