Talentendag van de Atletiekunie op Papendal

191123 papendal

Vandaag leuke dag op Papendal met 4 Scorpioleden en 2 leden van de werpgroep van Fred vd Steenhoven, ofwel 6 bij Scorpio trainende atleten.

Zij waren uitgenodigd voor de CTS Group Talentendag van de Atletiekunie. Op basis van prestaties van dit jaar waren zij daarvoor uitgenodigd. Onderverdeeld in de onderdelen speer, polshoog en lange sprint/langen horden (400/400 horden) kregen ze training van trainers van de Atletiekunie of van een aantal veelbelovende toppers (bijv Femke Bol, Rody de Wolf, Nick Smidt). Na de lunch konden ze gesprekken aangaan met andere grote talenten zoals Jorinde van Klinken om eens te vragen wat zij doen, wat ze laten, hoe ze trainen, doel die ze hebben etc. Vanaf de zijkant gezien en velen waren echt geïnteresseerd in de atleten en het hoe en wat.
In een uurtje daarna kregen ze nog uitleg, in de vorm van een workshop, wat nu belangrijk is om het lichaam sterk te maken/belastbaar te maken/in balans te krijgen om optimaal van de trainingen resultaat te krijgen en ook beter en eventueel meer te kunnen gaan doen.

Kortom leerzaam, leuk en sportief geweest.
Op de foto: Jens de Wilde, Stijn Hendriks, Thomas Knoop, Max Kreeft, Ryan Jansen, Tim Klein