Jongens C Scorpio Nederlands Kampioen

190907 cjun4

190907 cjun5

Foto's Gert-Jan Potuit SportsPhotoGraphy

Zaterdag 7 september was de landelijke finale van de C en D competitie. Scorpio had zich daar eerder glorieus voor geplaatst. Van de 260 teams in Nederland behoorde zij tot de beste 12.

Sterker nog op een wedstrijd met deze onderdelen stonden ze derde gerankt. In de top 3 zitten normaliter alleen de grote steden. Scorpio is met zijn team van 8 personen een kleine speler en bovendien erg kwetsbaar. Waar de grote clubs op elk onderdeel uit 3 of 4 goede atleten kunnen kiezen, heeft Scorpio er op veel onderdelen maar 1 en hooguit 2. Als diegene niet het beste uit zichzelf haalt of geblesseerd is, kan er nooit gewonnen worden. Gelukkig telt alleen de beste atleet van een team (bij de looponderdelen de twee besten) en laat Scorpio nou net héle goede atleten hebben op élk onderdeel. De wedstrijd begon met een estafette, dit is niet het beste onderdeel van Scorpio, omdat ze geen vast team kunnen hanteren. Dit keer pakte het verrassend goed uit en wisten ze zichzelf met 3 seconde te verbeteren. Ze werden vijfde op dit onderdeel, een prima begin.

Daarna was het de beurt aan Jens op verspringen en Max met kogelstoten. Jens verbeterde zijn PR en werd tweede met 6m38, maar 1 cm minder dan de winnaar. Max was niet zo tevreden, maar werd keurig vijfde met 12.78. Ryan was favoriet op de speer samen met een jongen uit Twente. Hij wierp 55m43 en wist daarmee zijn concurrent voor te blijven en haalde heel veel punten binnen voor het team. Op de 100 meter horden kwamen Yorick, Jens en Stijn uit. Stijn werd eerste op dit onderdeel en Jens bereikte een zesde plaatst, samen zorgden zij hiermee voor ruim 1600 punten voor het team. Ook op de 800 meter ging het super Niels werd tweede en behaalde een mooi PR. Ook Yorick en Steyn liepen een pr. Ze haalden ook hier meer punten binnen dan de directe concurrenten, dus de heren lagen nog steeds keurig op schema. Hierna was het de beurt aan Stijn, Stijn is heel constant op hoog en ook deze dag haalde hij weer 1m80. Samen met nog 2 andere heren een eerste plaats. Nu alleen de 150m sprint nog. Jens, Max en Nuno stonden aan de start. Nuno had dit onderdeel nog nooit gedaan, maar liep een voortreffelijke race. Max behaalde net niet zijn Pr maar kwam dicht in de buurt. Jens liep dit keer super snel, hij werd derde en liep sneller dan het clubrecord van Scorpio.

Na al deze onderdelen was het wachten op de uitslag. Deze is meestal live te volgen, maar was voor de prijsuitreiking vanaf halverwege de middag uitgeschakeld. Nog nooit was een prijsuitreiking zo spannend. Al het harde trainen werd beloond de jongens van Scorpio werden voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland. De grote clubs dropen verbijsterd af…..Nog lang werd er nagefeest in Oosterhout

» Bekijk foto's van de finale (met dank aan Raymond Kleine van Gelden)