Mila atleten RTC-MWB 2x goud en 1x brons op NK Junioren

De beste junioren van Nederland streden in Alphen a/d Rijn het afgelopen weekend om de medailles. Maar liefst negen RTC-atleten voldeden aan de toelatingscriteria. Debutanten maar ook atleten die al een tas vol ervaring hebben op dergelijke toernooien. Toch is iedereen ook volgens jaar nog jong genoeg om deel te nemen hetgeen de potentie van deze groep ten goede komt.

Vrijdagavond de series JB 800 meter.  Ernson van den Bos (Scorpio) kon ondanks zijn inzet de finale niet bereiken, Jesse Fokkenrood (U-track) via serie-winst naar de finale. Directe finale 3000 JB, daarin de gebroeders Laros (Scorpio) . Met gedegen tempowerk maakten drie man zich los, daarbij Lars en een tweetal snelle finishers. Lars knap naar het brons in 8.54.27. De pas 1e jrs C junior Niels Laros kwam nog heel dicht bij, hij werd 4e in 8.55.70. Deze tijd is goed voor de 1e plaats voor een C1 junior Allertijden Nederland.

Op zaterdag finale 800 JB. Jesse controleerde het veld en niemand kon zijn versnelling beantwoorden. Kampioen en er zou meer volgen… Eerst een paar uur later de series JB 1500 waar Jesse zich moeiteloos plaatste voor de finale. De series 1500 JA met Jort Benz (Scorpio), Bezuayehu Petersen en Stan de Deugd (Spado) allen in de eerste serie. Jort gedegen door naar de finale net als in 2018 en 2017. Bezuayehu en Stan de Deugd liepen een uitstekende race maar niet voldoende voor de finale.

Zondagochtend finale 5000 JA onder pittige omstandigheden. Stan Schipperen en Jarreau Suijkerbuijk (Scorpio) maakte een goede indruk en eindigde respectievelijki 5e en 6e in dit sterke veld met 15.28.06. Peer Voesenek (Scorpio), heel verdienstelijk 16e in een PR 16.14.31. In de middag nog de finales 1500. Jesse Fokkenrood liet er bij de B junioren geen twijfel over bestaan wie er die dag de beste was. Net als bij de 800 nam hij de regie in handen om met een scherpe demarrage de laatste 200 in te gaan. Zijn tweede titel dit weekend op wat vaak de ‘klassieke dubbel’ wordt genoemd. (800-1500).

Nooit eerder stond er een veld finalisten aan de start bij de JA  met zoveel kwaliteit als dit weekend. Ook waren de belangen erg groot. Met ‘een wedstrijd binnen een wedstrijd’ dienden 4 atleten die reeds een limiet op zak hadden voor het EK <20, te strijden om een ticket, dat wil zeggen, er moest een afvaller komen. De race was ongekend langzaam gestart. RTC atleet Jort Benz die zich lange tijd goed kon positioneren en met goede focus gretig was om ‘iets te laten zien’ kon niet voorkomen dat hij tot tweemaal toe door wat duw- en trekwerk teruggeworpen werd. Als het dan vooraan losbarst kom je er niet meer bij. Jort 7e en dan volgend jaar de laatste kans bij de junioren op zijn favoriete nummer.

Begeleiding op het NK weekend door:
Henk Rams
Herman Vrijhof