2019

Op 28 september worden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden.

Klik op de posters voor meer informatie:

190928 clubkamp weg     190928 clubkamp baan

» Voorinschrijven clubkampioenschappen weg

» Voorinschrijven clubkampioenschappen baan

18 september 2019

Zaterdag 14 september was het na maanden vertraging dan eindelijk zover, de Vijfde Oosterhoutse Trail. Helaas waren we genoodzaakt de trail in juni af te gelasten i.v.m. de extreem hoge temperaturen. Met een volle wedstrijdkalender in september in het achterhoofd was het nog maar de vraag of onze jubileum trail een succes zou gaan worden.

Drie fraaie parcoursen, goed verzorgde drankposten, deskundige verkeersregelaars, perfecte mannen en vrouwen bij het inschrijven, in de catering, bij de tijdregistratie, leuke en gezellige achterlopers, goed personeel achter de bar en niet te vergeten een leuke grote groep enthousiaste lopers. Ofwel, een waar succes!

Dit jaar startten de lopers van de 25 en 18 km niet vanaf de atletiekbaan, maar werden ze met bussen naar de 8baan aan de Ketenbaan vervoerd om vanaf daar een mooie tocht door Boswachterij Dorst (Surae) te lopen, via Cadettenkamp naar en over de Vrachelse Heide om daarna te finishen op de atletiekbaan. De 8km trail vertrok als vanouds vanaf de atletiekbaan richting de Vrachelse Heide en terug. Bij de finish waren vele vermoeide, maar blije gezichten te ontwaren. Zeker de nieuwe routes werden zeer enthousiast ontvangen.

Al met al, dankzij de grote inzet van vrijwilligers en het enorme enthousiasme van de lopers is de Vijfde Oosterhoutse Trail weer een waar succes geworden!

En voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, zet op 27 juni 2020 alvast de Zesde Oosterhoutse Trail in de agenda. Tot dan!

15 september 2019

190907 cjun4

190907 cjun5

Foto's Gert-Jan Potuit SportsPhotoGraphy

Zaterdag 7 september was de landelijke finale van de C en D competitie. Scorpio had zich daar eerder glorieus voor geplaatst. Van de 260 teams in Nederland behoorde zij tot de beste 12.

Sterker nog op een wedstrijd met deze onderdelen stonden ze derde gerankt. In de top 3 zitten normaliter alleen de grote steden. Scorpio is met zijn team van 8 personen een kleine speler en bovendien erg kwetsbaar. Waar de grote clubs op elk onderdeel uit 3 of 4 goede atleten kunnen kiezen, heeft Scorpio er op veel onderdelen maar 1 en hooguit 2. Als diegene niet het beste uit zichzelf haalt of geblesseerd is, kan er nooit gewonnen worden. Gelukkig telt alleen de beste atleet van een team (bij de looponderdelen de twee besten) en laat Scorpio nou net héle goede atleten hebben op élk onderdeel. De wedstrijd begon met een estafette, dit is niet het beste onderdeel van Scorpio, omdat ze geen vast team kunnen hanteren. Dit keer pakte het verrassend goed uit en wisten ze zichzelf met 3 seconde te verbeteren. Ze werden vijfde op dit onderdeel, een prima begin.

Daarna was het de beurt aan Jens op verspringen en Max met kogelstoten. Jens verbeterde zijn PR en werd tweede met 6m38, maar 1 cm minder dan de winnaar. Max was niet zo tevreden, maar werd keurig vijfde met 12.78. Ryan was favoriet op de speer samen met een jongen uit Twente. Hij wierp 55m43 en wist daarmee zijn concurrent voor te blijven en haalde heel veel punten binnen voor het team. Op de 100 meter horden kwamen Yorick, Jens en Stijn uit. Stijn werd eerste op dit onderdeel en Jens bereikte een zesde plaatst, samen zorgden zij hiermee voor ruim 1600 punten voor het team. Ook op de 800 meter ging het super Niels werd tweede en behaalde een mooi PR. Ook Yorick en Steyn liepen een pr. Ze haalden ook hier meer punten binnen dan de directe concurrenten, dus de heren lagen nog steeds keurig op schema. Hierna was het de beurt aan Stijn, Stijn is heel constant op hoog en ook deze dag haalde hij weer 1m80. Samen met nog 2 andere heren een eerste plaats. Nu alleen de 150m sprint nog. Jens, Max en Nuno stonden aan de start. Nuno had dit onderdeel nog nooit gedaan, maar liep een voortreffelijke race. Max behaalde net niet zijn Pr maar kwam dicht in de buurt. Jens liep dit keer super snel, hij werd derde en liep sneller dan het clubrecord van Scorpio.

Na al deze onderdelen was het wachten op de uitslag. Deze is meestal live te volgen, maar was voor de prijsuitreiking vanaf halverwege de middag uitgeschakeld. Nog nooit was een prijsuitreiking zo spannend. Al het harde trainen werd beloond de jongens van Scorpio werden voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland. De grote clubs dropen verbijsterd af…..Nog lang werd er nagefeest in Oosterhout

» Bekijk foto's van de finale (met dank aan Raymond Kleine van Gelden)

09 september 2019

190907 cjun2

De C-junioren jongens van Scorpio zijn in Vught tijdens de finale van de competie kampioen geworden.

Bij vrijwel ieder onderdeel werd een top 3 plek genoteerd, wat ervoor zorgde dat het team, bestaande uit Jens de Wilde, Stijn Hendriks, Max Kreeft, Niels Laros, Ryan Jansen, Steyn Potuit, Yorick Brethouwer en Nuno van Berkom, met ruim 100 punten voorsprong de teams van AC Tion en Phanos achter zich wist te laten.

Een schitterende prestatie. Van harte proficiat!

» Bekijk de uitslagen

190907 cjun1

190907 cjun3

08 september 2019