ATV Scorpio is rookvrij

ATV Scorpio is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld in een gezonde leefstijl waar sporten een belangrijk onderdeel van uitmaakt. De Atletiekunie ondersteunt de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. In navolging van het beleid van de Atletiekunie zetten we daarom de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we onze jeugdleden tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt ATV Scorpio iedereen, jong én oud, een gezonde en veilige sportomgeving.  

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf oktober 2018 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de baan en het terras zijn rookvrij. Zo krijgen we een écht gezonde omgeving om in te rennen, springen en werpen.

Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We zullen je de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kan je terecht bij het bestuur (Hans Pluimes, Ed Langer en Renate van Son – Boere).