Ouder-kind ontmoeting VB-atleten

Zaterdag 7 april was het perfect weer voor topprestaties, maar dat was niet ons doel. Ons motto was: meedoen is belangrijker dan winnen ofwel, gezelligheid staat voorop!! 
Zes VB-atleten hadden zich opgegeven om tegen hun ouders/zus te strijden. 
Werner kon door een blessure niet mee sporten, maar heeft ons, samen met Corita, zijn moeder, geweldig geholpen met de organisatie.Na de warming-up begonnen we met het eerste onderdeel: verspringen.
 Corné (vader van Eline) had de hark al snel gevonden. Als een echt tuinman, hangend op de hark, zag hij toe, hoe zijn concurrenten hun best deden (zie foto). Tot hij zelf aan de beurt was: met een verbluffende sprong van 3.60m, liet hij zien dat hij tot meer in staat was dan “harkhangen”. Het hele veld had het nakijken. Voor Eline was het hiermee onmogelijk om haar vader te verslaan, maar ook zij zorgde voor een mooie afstand.
Bobbie ging duidelijk de strijd aan met zijn moeder (Nicolette). De eerste 2 sprongen waren in het voordeel van Nicolette, maar bij de laatste poging zette Bobbie alles op alles en wist de afstand van zijn moeder te evenaren.

Het tweede onderdeel was 60m sprint. Hier zorgde familie Delissen voor een waar spektakel.
De broers Jesse en Joël streden tegen Bob (vader) en Ines (moeder). En ja wel hoor, de enige dame wist ‘haar mannen’ allemaal te verslaan! 
Ook Marcel liet zien dat hardlopen zijn specialiteit is. Met een mooie tijd van 10.6 sec. bleef hij Eric (zijn vader) ruim 1 sec. voor. Tim moest het opnemen tegen (Marlies) zijn zus, die was al een tijdje voor zichzelf in training. Het is dus geen schande Tim, dat je niet van haar kon winnen.
Het derde onderdeel was kogelstoten. Zowel Tim als Eline hadden duidelijk vooruitgang geboekt wat techniek betreft. Hier hadden ze speciaal op geoefend tijdens de laatste training. Er werd goed gestoten.

Tot slot was er voor iedereen een hindernisbaan uitgezet. Deze mocht zo vaak gelopen worden als je zelf wilde; sommigen heb ik wel 5x voorbij zien komen!

Na afloop, kreeg iedereen zijn verdiende diploma. De middag was voor iedereen geslaagd en gelukkig hoefde niemand geblesseerd naar huis te gaan.

Marianne

» Bekijk de foto's in het fotoalbum