Clubkampioenschappen VB-atleten 2017

23 september was een zonovergoten dag met slechts één schaduwzijde, de afwezigheid van Wim. 
Om dit enigszins te compenseren kregen de negen deelnemende VB-atleten een WhatsApp filmpje te zien, waarin hij zijn mannen/vrouwen veel succes toewenste. Na de warming-up was iedereen klaar voor het eerste onderdeel, de 40 meter sprint. Tijdens de drie series, was het enthousiasme van de atleten te zien. Op volle snelheid renden ze over de baan richting finish, met als resultaat mooie eindtijden.

Het tweede onderdeel was verspringen. Hier zorgde Tim voor een mooie stunt. Tijdens het harken van de bak, ging ik bewust op de aanloopbaan staan, zodat niemand in de hark kon springen. Helaas was ik voor Tim niet breed genoeg. In een flits liep hij om mij heen en sprong. Het liep gelukkig goed af en dit was wel zijn verste sprong. Geldig dus!! Eline had bij dit onderdeel, in haar laatste sprong, nog even laten zien wat ze in huis had en verbeterde haar vorige beste prestatie met 10 cm. Omdat bij het verspringen, bij aanvang nogal uit liep, konden we gelijk door naar het kogelstoten.


Dit was voor Bobbie zijn favoriete onderdeel! 1e poging net onder de 6 meter, 2e poging ongeldig, maar hij wist wel de 6 en 7 meter aanduiding langs de bak omver te stoten. 3e poging was super met zijn 6.93 meter!! Ook Jaron liet zien, dat kogelstoten, wel in zijn straatje past. Met de 3kg kogel konden we voor hem een afstand van 3.96 meter noteren!

De broertjes Delissen, hielden er en dubbele competitie op na. Niet alleen binnen het team maar ook onderling werd er gestreden. De verschillen bleven klein. Uitslag Jesse: Joél uitslag 3:1. Beide hadden het super goed gedaan en het is dan ook geen schande om van je oudere broer te verliezen.

Laatste onderdeel was de 200meter. Hier hielden Danny en Sjoerd de spanning er goed in. Het verschil was dan ook erg klein. Danny, 31.21sec tegenover Sjoerd 31.75sec.

Tot slot Britt. Zij heeft laten zien dat ze een echte allroundster is! Twee mooie prestaties waren hier het bewijs van nml. 200 meter in 40.18sec en bij kogel een afstand van 5.05 meter, is ook niet mis! 
(Mannen, pas op!!)

Dan als allerlaatste willen Joeri en ik (Marianne) de ouders van onze VB-atleten heel erg bedanken voor de assistentie bij het jureren. Dankzij hun hulp hebben we het programma tot een succesvol einde kunnen brengen en was het weer een gezellige en geslaagde middag geworden.

 VB-atleten, ouders en trainers, wij waren een fantastisch team!

» Bekijk alle foto's in het fotoalbum