Zeer succesvolle derde editie ATV Scorpio Oosterhoutse Trail

1707011 trail

Na aankomst op de fraai gerenoveerde atletiekbaan van ATV Scorpio werd een groot aantal mensen door één van de speakers geïnterviewd. Zeer bijzonder was dat slechts één van de circa 50-60 geïnterviewden aan gaf binnen welke tijd hij finishte.

Immers bij een trail gaat het NIET om de tijd of om de snelste te zijn. Bij een trail gaat het om het genieten en om af te zien. Je komt je zelf tegen als je te snel start zo gaf één van de deelnemers na de finish aan. Pas na 10 kilometer had ik in de gaten dat ik te hard van start was gegaan. De laatste 13 kilometer heb ik rustiger aan gedaan en heerlijk genoten van het prachtige parcours in het mooie gebied Vrachelen.

Door de organisatie waren mooie en afwisselende routes uit gezet. Zowel de korte afstand (8 km), de middellange (15 km) als de lange afstand (23 km) boden voldoende uitdagingen.

Effe wat feitjes: in totaal waren er 450 inschrijvingen voor dit sportieve evenement. De verhouding man/vrouw was 60%/40%. Circa 50% kwam uit Noord-Brabant en 30% uit Zuid-Holland. De rest kam van verder weg uit wel 150 verschillende woonplaatsen kwamen de lopers vandaan.
Ruim 25% van de deelnemers liep 8 km, ruim 40% liep 15% en ongeveer 30% liep 23 km.

Er waren vooraf waarschuwingen vanwege het verwachte warme weer. De lopers werden geïnformeerd om te zorgen voor goede kleding, een petje en zonnebrand. Er waren vier drankposten in het bos!

Uiteindelijk kijken deelnemers en organisatie terug op een erg succesvolle derde trail. Gezien de positieve reacties maar ook omdat ATV Scorpio vindt dat deze activiteit een belangrijke verbreding van het aanbod van een atletiekvereniging is wordt sterk overwogen om ook in 2018 een trail te organiseren. Maar misschien hoef je wel niet zo lang te wachten immers een aantal keren werd de vraag gesteld om een wintertrail te organiseren.
Alle uitslagen van deze derde ATV Scorpio Oosterhoutse trail kun je vinden op www.uitslagen.nl.

Bekijk de foto's (met dank aan Ed Langer) »