Verslag Athletics Champs - 3 juni Tilburg

Afgelopen zaterdag deden er maar liefst 9 kinderen uit de groep C/mini pupillen mee aan de wedstrijd bij Attila in Tilburg. Het was lekker warm weer, dus allemaal in korte broek gestart met de warming-up.

Om 10:00 uur werd er gestart met de team-estafette. Er werd door iedereen geweldig het stokje op snelheid doorgegeven. Hierop was ook veel geoefend de laatste tijd. Een goed begin dus voor het hele team.

Daarna gingen de C/minis verder met de 40m horden. Thirza, Jens en Noah snelden over de baan heen alsof er geen hekjes stonden. Finn viel bij een serie, maar stond op en liep toch door. Keisha kwam ook helaas ten val. Maar, met een groot pleister op haar elleboog heeft ze de rest van de wedstrijd alles nog mee gedaan.

Op naar het vortex gooien. Finn had geen last meer van zijn val en gooide 17m. Jens wierp 13m en een nieuw PR.  Hurkhoog was nooit eerder op deze manier getraind, maar ging bij iedereen heel goed. Tygo was trots op
zijn sprong over 75cm.

Daarna 40m sprint. Anne was hier de snelste van onze groep in 7.7 sec. Een aantal atleetjes begon langzaam moe te worden en er was gelukkig heel even tijd om wat te drinken voordat het slingeren begon.

Tot slot de 4 minuten loop. Met een heleboel kinderen op de baan was het moeilijk te zien waar iedereen liep. In ieder geval liep Riemer met een verbeten koppie, best ver vooraan. Riemer, Anne en Jens liepen 900m. Jort
was ook heel trots op zijn prestatie; bijna 2 rondjes (775). En toen, was het tijd voor een welverdiend ijsje. Goed gedaan allemaal!

Helemaal leuk was dat bij deze wedstrijd een nog grotere groep van Scorpio aanwezig was, dan bij eerdere wedstrijden. Naast een team C/mini pupillen, was er dit keer ook een team B pupillen en een team A pupillen.
De B pupillen die aan de start verschenen waren Mila, Bas, Ewart, Faylinn, Jasper, Noah P en Tom. Deze toppers hadden duidelijk meer meer mee gedaan aan wedstrijden en ook goed hadden opgelet tijdens de trainingen.

Ook hier zijn heel wat PR's gesneuveld en een hoop goede resultaten neer gezet. Het A pupillen team was een mooie mix van 4 1e jaars meisjes (Elizabeth, Jelske, Lena en Moniek) en 4 2e jaars jongens (Daan, Martijn R, Stijn G en Thomas). Ook dit team zorgde voor trotse trainers en ouders met veel mooie resultaten en PR's. De inzet en aanwezigheid op  trainingen is zeker niet voor niets geweest!

Op naar de laatste competitie wedstrijd, onze eigen wedstrijd op 24 juni. Hopelijk staan we dan met nog grotere teams Scorpioenen aan de start. Maar eerst nog de wedstrijd bij Spiridon in Rijen op zondag 18 juni. Meld je snel aan voor beide wedstrijden.