10-jarige Oosterhoutse jongens lopen Scheveningen-Zandvoort marathon

 

170121 scorpions

Oosterhout, 21 januari 2017 – Vandaag maakte 7 jongens uit Oosterhout bekend dat ze zich aangemeld hebben om op 19 maart a.s. de strandmarathon Scheveningen-Zandvoort mee te lopen. Ze zullen als estafetteteam deelnemen en zetten hiermee hun beste beentje voor om geld in te zamelen voor Terre des Hommes. De jongens, allemaal A2 pupillen bij atletiekvereniging Scorpio, hopen hiermee minimaal 1000 Euro op te halen.

Scorpio A2 pupillen lopen de jubileumeditie van de strandmarathon
Al vier jaar trainen ze twee keer per week samen bij de atletiekvereniging. Dus de zeven Scorpioleden zijn meer dan klaar om bij de 10e editie van de Scheveningen-Zandvoort marathon een topprestatie neer te zetten. Initiatiefnemer Dennis Groeneveld, papa van deelnemer Stijn, nam zelf al vaker mee aan deze marathon: “Ik zag toen kidsteams meelopen en wilde onze jongens ook die bijzondere ervaring gunnen. En dit jubileumjaar kunnen ze finishen onder de pier van Scheveningen, hoe uniek is dat!”. Hij vond in Coen Hessels, vader van teamgenootje Thomas, een mede-coach voor dit team.

Teamgevoel
Vandaag hebben ze de eerste estafettetraining achter de rug. Hoewel Stijn Maarschalk, Vigo Maljaars, Martijn Schulte, Joran Kant, Daan van der Made, Thomas Hessels en Stijn Groeneveld samen sporten, blijft deelname aan reguliere wedstrijden toch een individuele aangelegenheid. Daarom zijn deze zeven vrienden erg opgetogen met de prestatie die ze binnenkort als téam gaan neerzetten. Of zoals Martijn het formuleerde: “Het is altijd heel gezellig met elkaar en nu doen we ook iets voor een goed doel!”. “We gaan over het strand rennen en de anderen volgen per jeep,” vullen Daan en Stijn aan. Vigo bedenkt dat het wel belangrijk is om goed in conditie te zijn. “Met die conditie zit wel het goed,” merkte coach Coen Hessels na de training op, “het is vooral belangrijk om hen voor te bereiden op de estafette en hoe het event gaat verlopen. Daar oefenen we vooraf nog een paar keer op.”

Sponsoring voor Terre des Hommes
De opbrengst van deze sponsoractie gaat volledig naar Terre des Hommes, een kinderrechten organisatie die zich al ruim 50 jaar inzet voor een wereld zonder kinderuitbuiting. Jaarlijks krijgen slechts 7 kidsteams de mogelijkheid om mee te lopen met de strandmarathon. De deelnemende kinderen zijn keer op keer échte ambassadeurs voor het doel dat ze steunen. Het feit dat de Oosterhoutse Scorpions nu een deelnameplaats hebben weten te bemachtigen, maakt hun motivatie om een aanzienlijke bijdrage te leveren alleen maar groter. Vandaar roepen ze ook iedere lezer van dit bericht op om een donatie te doen. Alle bijdragen zijn welkom, hoe groot of klein ook. Doneren kan rechtstreeks via de speciale actiepagina van het event: https://terredeshommes.kentaa.com/team/the-scorpions

170121 scorpions2

170121 scorpions3