Nieuwe baan Scorpio opgeleverd

161107 nieuwebaan

Op vrijdagmorgen 4 november heeft de oplevering plaatsgevonden van de gerenoveerde baan.

Een atletiekbaan moet een bepaalde demping hebben en die was bij Scorpio, na 20 jaar gebruik, onvoldoende. Daarom werd de baan  door de Atletiekunie afgekeurd voor atletiekwedstrijden.

De renovatie heeft een aantal maanden in beslag genomen. In mei heeft de vereniging met vrijwilligers het nodige voorwerk verricht, waarna de aannemer in juli is begonnen met het middenterrein. Door enige tegenslag kon de renovatie pas begin november worden afgerond. De technische voorbereiding lag in handen van adviesbureau NEWAE, dat ook de projectleiding op zich heeft genomen. De gemeente Oosterhout heeft als opdrachtgever gezorgd voor de aanbesteding en de keuze van de aannemer. De gemeente was ook de belangrijkste financier van het project.

De renovatie is uitgevoerd door de ANTEAgroep, onder wiens verantwoordelijkheid o.a. het aanbrengen van de bitumenlaag,de kunststoflaag, de toplaag en de belijning is gerealiseerd.. In een laatste bouwvergadering is het project feestelijk afgesloten, waarbij, na een gezamenlijke ronde over de gerenoveerde baan, door de voorzitter van Scorpio en door vertegenwoordigers van de gemeente en van ANTEA waarderende woorden zijn gesproken over het resultaat van de werkzaamheden.

De officiële opening van de nieuwe baan was eigenlijk in september gepland met een atletiekfestijn, maar door de vertraagde oplevering is dat door de weersomstandigheden niet meer mogelijk. De opening zal nu groots plaatsvinden in het voorjaar van 2017.

Het hele proces is vastgelegd in een fotoserie die te zien in het (tijdelijke fotoalbum) op Facebook.