Laatste Athletics Champs wedstrijd met goede resultaten

Zaterdag 10 september stond de laatste AC wedstrijd van regio 13 op het programma. Het was een sportieve, maar vooral warme wedstrijd bij AV Attila waar de pupillen van ATV Scorpio uiteindelijk naar huis gingen met 3 mooie bekers en veel persoonlijke records.

Over vier AC wedstrijden gekeken haalden de C/mini pupillen uiteindelijk de 3e plaats en zowel de B pupillen evenals de A pupillen werden 2e in het eindklassement. Dankzij deze mooie prestatie mogen de A pupillen deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen AC in Best op 17 september!

De A pupillen zaten samen met drie A pupillen van DAK Drunen in een mixed team en behaalden met name veel punten bij de werpnummers. Nuno kwam met de vortex het verste met 38m en liep in 9,6 sec de 60m. Sjoerd liep de 60m in een mooie tijd van 9,9sec en kwam tot 35,50m met vortex. Fenna, het enige meisje in het team kwam met slingeren tot 13m en liep een mooie horde race. Ryan haalde met 4.00 een nieuw pr met verspringen en was tevreden met 18,50 bij het slingeren. Alle 3 de 2de jaars jongens liepen dezelfde tijd (10,9) op de 60 horden. Daan, als enige 1ste jaars sprong 3,80m ver en kwam met de vortex ook over de 30m.

De B pupillen zijn altijd met een grote, enthousiaste groep aanwezig op de wedstrijden. Sterre sprong vandaag 1,10 hoog. Monique en Jasper haalde bij het hoogspringen een nieuw pr met 1,05m. Floris gooide de vortex 21,50m, Jasper kwam op zijn favoriete onderdeel tot 23m. Dario en Monique sprongen 3,15m ver en Jelske kwam tot 3,05. Lena stoten de medicienbal 5m en Elizabeth stootte 4,20m.

Het mini/c pupillen team van Scorpio was met 5 leden het kleinste team van de dag en deze atleetjes moesten bij de estafettes dan ook meerdere keren lopen. Gelukkig hebben ze allemaal voldoende energie om ook bij de andere onderdelen te laten zien wat ze kunnen. Bas en Faylinn sprongen beide 3,05m ver. Bas was heel blij met zijn sprong over de 1,05m bij het hoogspringen en ook Tom sprong met 0,90 een nieuw pr. Tirza deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd wat ze spannend maar ook erg leuk vond. Ze sprong al meteen 0,70m hoog en 2,40 ver. Jens gooide de vortex 11,50 en ging supersnel over de horden bij de pendelestafette. Faylinn stootte de medicienbal 5,50m.

Bij de afsluitende stadioncross haalden we allemaal nog 1 keer alles uit de kast en konden we aan het einde nog even lekker afkoelen onder de sproeiers na een warme, geslaagde dag.

160912 athleticschamps groot