Scorpio pupillen goed vertegenwoordigd in Baarle Nassau

160517 pupillengloria

Afgelopen zaterdag was een atletiekwedstrijd “oude stijl” in Baarle Nassau. Er waren minder inschrijvingen dan verwacht/gehoopt hadden, mede door het lange Pinksterweekend. Scorpio was de kampioen in het aantal atleten dat deelnam: 25 atleten.

Bij de C pupillen meisjes debuteerde Mila. Beste spannend voor haar, maar een droomdebuut met een 3e plaats in het eindklassement. Faylinn werkte een hele mooie wedstrijd af. Met o.a. een PR van 16,97 op bal, werd ze ruim 1e in het eindklassement. Finn, Mylo, Bas, Boris en Ewart namen deel bij de C pupillen. Nathan maakte hier zijn debuut. Het ging goed en hij leek geen last van zenuwen te hebben. Bas had een superdag bij balwerpen en gooide meer dan 20m. Hiermee was een gat geslagen met de rest. Hij eindigde 1e in het eindklassement. Nog een podiumplaats voor Ewart: 3e, vooral door een overwinning op de 600m. Boris werd 4e, met 2 PRs (bal en 600m). Finn had een goede 3e plaats op de 600m. Mylo deed het vooral goed bij bal met 8,66m.

Bij de meisjes B pupillen deed Femke voor het eerst sinds lang weer mee. Meteen nam ze de zilveren medaille mee naar huis. We verwachten dat ze de volgende keer wel weer mee zal doen. Monique werd hier 3e. Jelske eindigde als 6e met een goede 3e plaats bij bal.

Jasper en Dario zijn altijd de trouwe deelnemers bij de B pupillen en werden 3e en 4e.

Vier A pupillen 1e jaars meisjes. Tess werd 3e bij verspringen met een mooie sprong van 3,28. Cyri werd hier 2e met een PR van 3,33. Ook Lotte en Margit verbeterde zichzelf. Bij de afsluitende 1000m ging Margit heel snel van start, maar werd op het laatst toch door Lotte ingehaald. Lotte finishte als 2e en werd ook 2e in het eindklassement. In het eindklassement werd Cyri 4e, Margit 5e en Tess 6e. Lieke deed als enige mee bij de A 2e jaars. Lieke werd 2e maar er was maar weinig concurrentie.

Bij de jongens A1 pupillen debuteerde  Rik. In het eindklassement eindigde hij keurig in de middenmoot en vooral zijn 5e plaats op de 1000 m in 4.07 was heel goed op je eerste wedstrijd. Dan de overige 4 vaste deelnemers. 2 PRs voor Daan: op ver 3,76 (1e plaats) en op de 1000 onder de 4 min: 3,59. Dat leverde een 2e plaats op in het eindklassement. Hij moest Vigo voor zich laten die een super 1000 liep in 3,44. Dan waren er nog Joran en Stijn die keurig 4e en 5e werden, waarbij ze vooral op kogel goed gepresteerd hadden.

Bij de A2 pupillen kon Sjoerd zijn verjaardag vieren met een 1e plaats in het eindklassement. Ryan deed het ook heel goed maar raakte tijdens de 1000 meter geblesseerd en kon hem daarom niet uitlopen. Hij verspeelde zijn podiumplek. Bij de prijsuitreiking haalde hij zijn schouders er over op. Ook knap.

Het was een heerlijke wedstrijdochtend. Het was gelukkig niet zo koud als voorspeld was: prima sportweer.