Verslag indoor Rijen

160313 indoorrijen

Afgelopen zondag togen er weer een hele groep Scorpio pupillen richting de sporthal in Rijen voor de vijfde en tevens laatste indoor meerkamp van dit seizoen. We waren er allemaal al vroeg bij want de eerste onderdelen startten al om 9:30u.

De jongens pupillen C en mini gingen vliegend van start met de 35 meter sprint. Bas en Ewart zaten elkaar letterlijk op de hielen en met 0,01s verschil kwamen zij over de eindstreep. Ook Boris, Finn en Jens liepen strakke tijden. Hoogspringen ging goed bij de jongste talenten en Bas en Ewart waren nog lang aan zet, met respectievelijk 1m en 0,95m. Bas had daarna nog een mooie PR met kogel (5,57m) en mocht voor de vierde keer dit indoorseizoen op de hoogste trede een gouden medaille in ontvangst nemen. Nadat de prijzen voor de wedstrijd verdeeld waren, was het tijd voor de regio kampioenen. Twee Scorpio C pupillen mochten op het podium plaats nemen. Een verdiende derde plaats voor Ewart en een overtuigende eerste plaats voor Bas.

Bij de C pupillen meisjes (2008) ging Faylinn de eer van Scorpio weer verdedigen. En dat deed ze heel goed. Ze won het kogelstoten en eindigde op de meerkamp op een 2e plaats. Ook in het totaalklassement eindigde ze 2e en zo ging ze met een medaille en grote beker op zak naar huis.

Bij de jongens B waren Dario en Jasper uiteraard weer van de partij. Na een nare uitglijer van Dario bij de eerste serie sprint, wist hij zich te herpakken in de tweede serie. Jasper legde de lat zelf een stuk hoger door zijn PR hoogspringen met 15 cm te verbeteren naar 1m. Helaas viel Jasper bij de wedstrijd en in de regio eindstand net buiten de prijzen.

De drie musketiers van de A1, Stijn, Vigo en Daan, traden vol goede moed de arena in. Het kogelstoten viel ze allemaal nog niet zo mee, maar toch stootten ze nette afstanden. Daarna de sprint waar volgens eigen zeggen de startblokken niet goed mee werkten. Als afsluiter hoogspringen, waarbij Daan een evenaring van zijn PR sprong en Stijn een totaal blokkade op de 1,05m had. Mede dankzij zijn 1,15m hoge sprong mocht Vigo op het podium plaats nemen om een zilveren medaille in ontvangst te nemen.
Bij de A1 meiden ook drie deelneemsters, Margit, Lotte en Tess. Margit werd 5e op de sprint maar was niet zo tevreden over hoog. Tess sprong 85cm en had bij 95 cm niet genoeg geluk. Lotte, snotverkouden, verbeterde haar PR op de kogel.
Fenna en Lieke waren de trouwe deelnemers bij de A2.
Ryan, Roan en Sjoerd waren er bij de A2 jongens (2005). Roan miste het wedstrijdritme vooral bij hoog. Sjoerd zijn sterkste nummer was kogel waar bij 5e werd. Ryan eindigde als 4e, met twee derde plaatsen op hoog en kogel.

Al met al was het weer een heerlijk sportieve ochtend met de nodige PR'ren, podiumplaatsen en medailles. Op naar het baanseizoen met nog meer Scorpio pupillen!