Training van de bondscoach hordelopen, Marita Swart-van Zwol

150508 traininghorde

Zaterdag jl 2 Mei, konden een aantal Junioren van Scorpio meedoen met een training van de bondscoach Horden van de Atletiek Unie, Marita Swart-van Zwol op de atletiekbaan van Waalwijk.
Een unieke gelegenheid op een dag waarop in het algemeen (wedstrijd)sport en plezierbeleving in het middelpunt stond en waarbij allerlei vertegenwoordigers van sporten zich konden presenteren. Ondanks de vakantie was het voor een aantal enthousiaste junioren al snel beslist; deze kans laat je natuurlijk niet aan je voorbijgaan als je al een aantal maanden met je eigen trainers met veel plezier gericht traint op een van je favoriete onderdelen.

De logeerpartijen werden even onderbroken en de vriendinnen werden als toeschouwers meegenomen en vermaakten zich prima met elkaar. De junioren, luisterde anderhalf uur lang aandachtig naar alle tips en aanwijzingen. Van warming up, tot algemene scholing tot specifieke oefeningen over de horden. De aanwezige ouders en trainers viel het wel op; Zo stil zijn ze tijdens de trainingen meestal niet".

Doel van de clinic: niet alleen presteren om te winnen, maar vooral ook jezelf uitdagen en gezond houden om met plezier in wat je doet jezelf te verbeteren en te scholen. Na de training was er voor iedereen nog een persoonlijke boodschap van Marita om het komende seizoen samen met de trainers verder mee aan het werk te gaan. Met een mooie ervaring erbij kon de vakantie dan ook snel weer verder worden gevierd met allerlei andere sportieve en aktiviteiten die op het terrein te doen waren. Een leerzame en leuke dag voor iedereen. Bedankt voor de uitnodiging!