Oosterhoutse Trailrun - 11 juli 2015

 150115 trailrun header

Fenomeen natuurloop waait over naar West-Brabant
Eerste editie Oosterhoutse trailrun in juli

Trailrunning, het hardlopen in de natuur, wordt alsmaar populairder. Het Vrachelse bos in Oosterhout is daarom op 11 juli het decor van de eerste editie van de Oosterhoutse trailrun. Deelnemers aan deze natuurloop kunnen een afstand van 7, 14 of 24 kilometer afleggen.

Tevens is de 7 kilometer een mooie afstand voor iedereen die het eens wil proberen. Alle afstanden bestaan uit één ronde en voor de eerste Dame en heer per afstand stelt onze sponsor Run 2 Day Breda een prijs ter beschikking en
tevens worden er diverse mooie prijzen verloot onder de deelnemers. Ook word er door Run 2 Day een gratis clinic trailrunning verzorgd in het Vrachelse bos voor iedereen die zich ingeschreven heeft.

De start en finish van de drie afstanden is op de baan van atletiekvereniging Scorpio. Deelnemers lopen over een verhard pad van de baan naar het Vrachelse bos, waar de trailrun ligt. Vervolgens lopen ze over hetzelfde verharde pad terug om te finishen op de atletiekbaan.

Trailrunning, het hardlopen in de natuur, is in opkomst in Nederland. Steeds meer hardlopers willen ook wedstrijden in de natuur lopen.

Peter Vermonden, lid van Scorpio, organiseert de wedstrijd: “Veel lopers willen niet alleen maar asfalt zien en voelen. Toch zijn bijna alle wedstrijden op de openbare weg. Bij een trailrun zijn meer natuurelementen aanwezig. Dat zorgt voor fysieke uitdagingen en tegelijk voor een fraai plaatje.”

De inschrijving van de Oosterhoutse trailrun is geopend op 10 januari.
Voor meer informatie: http://www.oosterhoutsetrail.nl/

 150115 trailrun 2150115 trailrun 1