Gezellige crossen bij perfecte loopomstandigheden bij atletiekvereniging Scorpio

Sneeuw, kou, gladheid en bevroren vingers ontbraken op de februari editie van de cross gehouden op het Warandebosgebied achter het Scorpiocomplex.

Een waterig zonnetje en een aangename temperatuur waren de weers- ingrediënten voor de vierde (van vijf) cross van dit seizoen. Bijna honderd sportievelingen meldden zich voor de diverse afstanden. De jeugd (tot 12 jaar) kon kiezen tussen 300, 600, 900 of 1.200 meter. Voor de volwassenen (vanaf 12 jaar) golden afstanden van 1.400, 2.800, 4.200, 5.600 of 7.000 meter.

De jeugdige deelnemers stonden een beetje gespannen op tijd in het startvak klaar na een goede warming-up. De jongsten kozen voor de 300 meter, de iets ouderen namen de uitdaging aan om meerdere rondes te lopen. Ouders langs het parkoers konden met trots genieten van de inspanning van hun (klein)kind(eren) die veelal met lachende gezichten hun sportieve inspanning volbrachten. Buiten enkele talenten met prestatiedrang overheerst de Olympische gedachten: Meedoen is belangrijker dan winnen. Opmerkelijk is dat er één trotse grootvader rondliep waarvan maar liefst zes kleinkinderen meeliepen!!

Het grote veld van ruim 70 volwassen lopers had zelfs een internationaal karakter door deelnemers uit België. Inmiddels is ook een (groeiende) groep Bootcampers vaste deelnemer van de cross. Zij doen er alles aan om hun conditie te verbeteren. En daar hoort een fraaie cross in een gaaf parcours met een top organisatie bij.

Deze editie waren er opvallend veel lopers van buiten de vereniging, dit wordt door de organisatie erg toegejuicht. Voorin werd de 7.000 meter met overmacht door Marcel Laros gewonnen in 26:30 minuten gevolgd door Corné Peters in 28 minuten rond en op de derde plaats Harm Donker 28:50 minuten. Op alle niveaus werd onderling fors doch fair gestreden. Bij iedere doorkomst kreeg een ieder een persoonlijk getinte aanwijzing van de speaker, Jos Bleijlevens. Ging het niet over het tempo dan werd wel belangrijke opmerking gemaakt over de fraaie schoenen, de korte mouwen of de elegante wijze van lopen. De lopers kwamen vermoeid maar voldaan binnen na ieders persoonlijke prestatie.

Er staat nu nog één cross op het programma. Noteer 23 maart hiervoor in de agenda.
De start voor de jeugd is om 11:00 uur en de volwassenen starten om 11:15 uur. De organisatie vindt het leuk om ook jou een fraaie en goede cross te laten lopen op een bijzonder mooi parcours vlak achter de atletiekbaan van Scorpio.
De uitslagen van deze vierde cross zijn te vinden op: http://atvscorpio.sinfo.nl/uitslagen. Daar is ook informatie over de inschrijving voor de volgende cross te lezen.

140223 collage-jeugdige-lopers
De jeugdige lopers, soms nog heel jong, zijn nagenoeg net zo fanatiek als de volwassen.
204 Storm de Groen, 205 Tibbe de Groen, 185 Ewart van Son en 221 Thijs Lucas Foto: Ed Langer

140223 collage-volwassen-lopers
Lopers van zeer uiteenlopende leeftijden, van circa 15 tot 75 jaar lopen in hun eigen tempo de cross en geniet van het fraaie parcours en de onderlinge concurrentie. Zonder zichtbaar startnummer doch in fraai groen Scorpioshirt Paul v/d Gaag, 196 Marielle Burggraaf, 197 Sabrina Maas, 199 Tanja Donkers, 239 Monique van Vliet, 206 Hein de Groen, 242 Adriaan van Strien, 211 Eddie Maanders en 260 Louis Pols  Foto: Ed Langer