TOPDAG afgelopen zaterdag 8 februari voor Scorpio atleten

 

Voor een aantal jonge Scorpio was zaterdag een mooie wedstrijd in Dordrecht.Om 10.15 mochten de eerste twee meiden, Cyri Brethouwer en Lotte Griep beginnen met verspringen bij de pupillen C. Bij de 2e sprong evenaarde Lotte het clubrecord van Cyri met 2.72 meter wat voor haar gelijk een persoonlijk record was. Dit liet Cyri niet op zich zitten en perste er bij de 3e sprong 2.76meter uit, een nieuw persoonlijk record en dus een verbetering van het clubrecord. Het balwerpen, een onderdeel wat indoor niet veel wordt gedaan, leverde bij beiden geen PR op, maar ze waren wel tevreden. De 40 meter sprint, begon voor Lotte vervelend met een valse start, maar daarna liep ze wel een goede race net als Cyri. Uiteindelijk was Lotte 5e op de meerkamp en Cyri 4e.

Terwijl de jongste meiden bezig waren begon bij de D-junioren jongens Patrick Leemans met hoogspringen. Het ging hem niet heel makkelijk af en hij hield het voor hem, zijn meegereisde vader en de toeschouwers erg spannend door een aantal keer pas in de 3e poging de hoogtes te halen. Uiteindelijk lukte dat niet meer op 1.36 meter, maar hij kwam toch tot een mooie hoogte van 1.31 meter.  Pas veel later mocht hij op voor de 60 meter. Dit ging ook goed met een nieuw PR. Het kogelstoten daarna leverde hem opnieuw een PR op van 7,43. Alles bij elkaar opgeteld een mooie 2e plaats op de meerkamp. Later mocht hij voor het eerst een wedstrijd hordelopen doen. Voor deze eerste keer, met slechts een aantal trainingen hiervoor, ging het erg goed voor hem.

Ondertussen waren er meer atleten binnen om te gaan starten met hun sportprestaties. Eva Nijdam, D-juniore,  begon met hoogspringen en was goed bezig. Nadat ze haar persoonlijk record al verbeterde naar 1.36 meter, lukte het haar zelfs dit nog verder op te krikken met een mooie sprong over 1.41 meter. Een dikke verbetering dus van het PR en een overwinning op dit onderdeel. De 60 meter sprint was een spannende strijd met de uiteindelijke winnares, maar ze gaf met 9.20 seconden maar 2/100ste toe en verbeterde haar PR hier duidelijk mee. Het kogelstoten ging niet helemaal lekker, maar ze kwam toch nog tot 8.89 meter. Alles bij elkaar leverde haar dit wel een 1e plaats op in de meerkamp. Het hordelopen, als apart onderdeel, ging niet naar wens. Iets om snel te vergeten na de verder uitstekende dag.

Femke Kuppens mocht beginnen met kogelstoten bij de A-pupillen. Zij kwam dicht in de buurt haar PR hierbij met een afstand van 8.39 meter, waarmee ze dit onderdeel makkelijk won. Bij het verspringen kwam ze 2 keer tot een verbetering van het clubrecord van Eva Nijdam. Eerst met een sprong van 4.15 meter, daarna nog een sprong over 4.17 meter. De 60 meter leverde haar daarna nog een overwinning op met 9.34 seconden. Niet helemaal tevreden hiermee, maar ook voor Femke eindigde de dag met een mooie 1e plaats op de meerkamp.  

Stijn Hendriks was in die tijd ook begonnen met zijn meerkamp. Zijn eerste onderdeel, kogelstoten, leverde hem een PR op van 7.37 meter. Een goed begin van zijn meerkamp dus. Dit goede begin werd gevolgd door een supersnelle 60 meter. Ondanks een minder goede start kwam hij tot een clubrecord van 8.89 seconden. Een dikke verbetering dus voor hem. Als laatste mocht hij zijn favoriete onderdeel doen, het hoogspringen. Nadat alle andere atleten van zijn categorie klaar waren ging hij beginnen. Ondanks dat hij alleen over was maakte hij er wat moois van. De eerste sprongen gingen erg makkelijk. Na al een aantal wedstrijden achter elkaar 1.45 meter gesprongen te hebben kwam hij al snel tot 1.46 meter. Bijna iedereen die aanwezig was, was onder de indruk hiervan dat iemand van leeftijd en postuur dit kan. Onder veel aanmoedigingen en geklap ging hij door op een hoogte van 1.51 meter. Ook die hoogte werd bedwongen, wat niet alleen opnieuw een PR en clubrecord was, maar tevens voor zijn leeftijd een WERELDRECORD.  Nog iets hoger zat er daarna niet meer in, maar deze wereldprestatie zorgde voor een mooi einde van de dag. Uiteraard won hij ook de meerkamp met deze prestaties.