scorpio header vervolg

Eerste werpwedstrijd voor de Scorpio baanatleten in Dongen een succes

130411 milanbetz-groot
In zijn eerste baanwedstrijd als A junior werpt Milan Betz meteen een clubrecord en een baanrecord.

Met 8 atleten was de werpgroep van Scorpio ingeschreven voor de jaarlijkse werpwedstrijden bij Atledo in Dongen. Over de hele linie genomen lagen de prestaties van de Scorpioenen hoger dan vorig jaar. Alhoewel de wedstrijd begon bij een temperatuur rond het vriespunt, kwam al gauw de zon door en werd het een mooie dag om de werpnummers te beoefenen.

In vrijwel alle leeftijdsklassen waren de Scorpio atleten de beste op het nummer discuswerpen. De beste man van de groep was Milan Betz die met 42.89 meter op de discus het bestaande baanrecord verbeterde en gelijk zijn eerste clubrecord als A junior binnenhaalde. Matthijs van der Made won bij de heren met 38.11 meter en benaderde zijn clubrecord tot op 25 centimeter. Lisa Smit won bij de A meisjes en dames met 38.63 meter en zit al weer op koers voor de 40 meter grens. Meerkamper Bart van den Wijngaard verbeterde zijn persoonlijk record met een worp van 35.70 meter.

130411 matthijsvdmadeBij het kogelstoten ontliepen de Scorpio mannen elkaar niet veel. Milan Betz stootte 13.15 meter, Matthijs van der Made 13.13 meter en Bart van den Wijngaard kwam tot een nooit eerder behaalde 12.91 meter. Lisa Smit won weliswaar het kogelstoten maar was nog niet tevreden met haar 11.85 meter. Wel tevreden was Arno van der Pas, voor het eerst buiten stotend met de 5 kg kwam hij al bijna een meter verder dan wat hij bij de indoorwedstrijden presteerde. Hij stootte 10.57 meter en was daar uitermate tevreden over.

De foto's van de Werpmeerkamp bij Atledo zijn te vinden in het fotoalbum (met dank aan Ad van der Made)