scorpio header vervolg

Welkom op de nieuwe site van ATV Scorpio!

130324-site
Zoals je ziet, is de website van ATV Scorpio vernieuwd. De oude website zag het daglicht begin 2006 en is in de loop der jaren een beetje uit zijn jasje gegroeid. Ook de technieken, standaarden en wensen van toen zijn veranderd waardoor de site toe was aan vernieuwing.

Wat is er allemaal nieuw
- Een nieuw Content Magagement Systeem (CMS, achter de schermen).
- Een ruimer ontwerp voor tekst en beeld.
- Op de homepage een beeldslider die mooie grote foto's laat zien van wedstrijden / aankondigingen.
- De kalender laat op de homepage alleen nog maar de wedstrijden/evenementen zien en niet meer de besprekingen/vergaderingen. Voor het merendeel van de mensen (binnen en buiten Scorpio) was deze informatie irrelevant, ze willen graag informatie over de wedstrijden/evenementen. De kalender van de besprekingen/vergaderingen is nu te vinden onder Algemeen > Kalender of door een klik op de 'gehele kalender' op de homepage.
- Disqus reactiesysteem: het is nu mogelijk om te reageren op nieuws. Disqus is een programma dat op veel websites wordt gebruikt als reactiesysteem. Je dient jezelf eenmalig te registreren en kan vervolgens op allerlei sites, onder je eigen naam reageren. En zo dus ook bij de ATV Scorpio website. Dit systeem komt in de plaats van het gastenboek, dat de laatste jaren voornamelijk gebruikt werd als (spam)prikbord voor aankondigingen van wedstrijden.
- Nieuws- en uitslagenarchief (zal op een later moment grotendeels omgezet worden vanuit oude site).
- Nieuwsbriefsysteem zit nu in het CMS verwerkt.
- Koppeling met Social Media, zoals Facebook en Twitter. De twittermodule op de homepage leest relevante atvscorpio berichten uit en toont deze in een 'slideshow'.
- Van het clubblad is de nieuwste uitgave ook te openen als een 'bladerversie'. Dit werkt ook voor tablets en mobiele telefoons.
- Google Maps voor routebeschrijving.
- en nog veel meer, ga er maar eens voor zitten!

Dat is allemaal leuk en aardig, maar ook onze site gaat en staat bij wat mensen aanleveren. Zonder nieuws is er natuurlijk geen nieuws te melden, zonder foto's geen aantrekkelijk beeld op de site en in de fotoalbums en zonder input is er ook niets te lezen op de algemene pagina's. Ik wil daarom ook alle mensen die Scorpio een warm hart toedragen (zowel de atleten, trainers, commissies en vrijwilligers alsook de ouders/begeleiders van onze jeugdige leden), vragen zoveel mogelijk content aan te leveren. Heb jij of je groepje meegedaan aan een wedstrijd en je vindt het leuk dat daar wat over geplaatst wordt? Via Fred van der Steenhoven worden nieuwsberichten geplaatst in de lokale weekbladen, alsook doorgestuurd naar mij voor plaatsing op de site als naar de clubbladredactie voor in het clubblad. Tevens hebben we ook een beeldscherm hangen in de kantine waar nieuwsberichten op geplaatst kunnen worden. Mogelijkheden alom, maar we moeten wel gevoed worden met informatie! Dit laatste geldt ook voor aankondigingen op Twitter en de nieuwe Facebookpagina (liken!!)!

Gaat er iets mis of mis je wat op de website?
De site is uitgebreid getest, maar het kan zijn dat er ergens een foutje ingeslopen is. Graag ontvang ik per e-mail je vragen/opmerkingen over de nieuwe website. Zie je dus ergens dat bijvoorbeeld een logo niet wordt getoond, een afbeelding niet werkt, de layout van de site niet werkt zoals het hoort of er een pagina is verdwenen, neem dan contact met me op. Mocht je (individu, groep, commissie) nog wensen hebben voor iets op de website, dan kun je ook altijd contact met me opnemen.


Met sportieve groet,

Matthijs van der Made
Webmaster ATV Scorpio
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.