scorpio header vervolg

Geen medailles wel goede prestaties bij het NK Indoor junioren in Apeldoorn

De vijf junioren die dit weekend naar Apeldoorn reden brachten vier nieuwe clubrecords naar huis.              

Helaas geen medailles al zaten de kogelstoters Lisa Smit met een vierde en Milan Betz met een vijfde plaats daar wel dichtbij.

Zaterdag verbeterde Bohdi Bakker het clubrecord bij de Jongens B op de 60 meter naar 7.50 seconde. In de halve finales werd hij uitgeschakeld met een tijd van 7.53 seconde. Kort daarop verbeterde Milan Betz bij de A jongens zijn eigen clubrecord op kogelstoten en kwam voor het eerst met de 6 kg over de 14 meter. Hij werd vijfde met 14.16 meter.

Zondag wilde Bohdi Bakker weer proberen een finale plaats te pakken op de 60 meter Horden, zoals hij vorig jaar had gedaan. Helaas lukte dat niet, met 8.90 seconde werd hij twaalfde in totaal.

130225 lisasmitLisa Smit tijdens de competitiewedsdtrijd in Etten-Leur, 2012

Lisa Smit wilde met kogelstoten graag de bronzen medaille pakken. Lange tijd leek dat te lukken, tot een concurrente met een uitschieter ineens deze medaille voor haar neus wegkaapte. Een ondankbare vierde plaats werd het maar wel een mooie serie stoten, met 12.40 meter als beste prestatie.

Rowan van Dongen was onderwijl aan haar 1500 meter begonnen. Lange tijd bleef zij in het spoor van de koploopsters maar moest de laatste ronden wat toegeven. Een nieuw indoor beste tijd van 5.02.72 minuten was haar beloning.

Als laatste was Tess Ackermans met het onderdeel hinkstapspringen aan de beurt. Het op de afzetbalk uitkomen is de laatste tijd een probleem. Maar bij haar eerste poging verbeterde zij gelijk haar beste prestatie en clubrecord tot 10.24 meter. De Scorpio toeschouwers gingen er eens goed voor zitten maar helaas waren haar volgende twee pogingen ongeldig en dus geen finaleplaats die recht zou geven op nog 3 pogingen.

Dit was de laatste Indoor wedstrijd voor de oudere junioren. Die kijken nu uit naar de komende baanwedstrijden buiten in het voorjaar. De jongere jeugd krijgt de komende weken nog de mogelijkheid hun indoorrecords te verbeteren in Apeldoorn of Rijen.