scorpio header vervolg

NK Indoor Senioren met wisselend succes voor de Scorpio deelnemers

Afgelopen weekend waren voor het eerst twee Scorpio senioren toegelaten tot het selecte clubje deelnemers aan de Nederlandse kampioenschappen Indoor atletiek.

Bart van den Wijngaard hoorde bij de beste hordelopers van Nederland op de 60 meter en mocht ook meedoen op basis van zijn tijd op de buitenbaan op het experimentele nummer 400 meter horden Indoor. Dit nummer werd voor het eerst verwerkt op een Indoor baan.

130221 bartvdwijngaard

Dit is echt een nummer voor geroutineerde atleten die makkelijk kunnen anticiperen op de wisselende afstanden tussen en naar de horden toe. Dat Bart van den Wijngaard deze winter goed getraind heeft werd wel duidelijk. Zijn eindtijd van 55.74 seconde was bijna een seconde beter dan zijn beste tijd op de buitenbaan en goed voor een zevende plaats. Even daarvoor had hij al een nieuw clubrecord gelopen op de 60 meter horden in 8.96 seconde.

130221 matthijsvdmade

Minder goed verging het Matthijs van der Made op het nummer kogelstoten. Ondanks zijn harde wintertraining, waar vele duizenden kilo’s aan gewichten werden verplaatst lukte het hem niet rustig te blijven en zijn verbeterde techniek te gebruiken voor weer een beste prestatie. De spanning en de wil om heel ver te stoten zorgde voor een blokkade van zijn techniek en leverde slechts een afstand op van 13.21 meter, wat hem de 12e plaats opleverde. Wel leverde de wedstrijd hem en zijn trainer veel  ervaring op die weer gebruikt kan worden richting het buitenseizoen. Beide Scorpio atleten zetten dan in op een deelname aan de NK Atletiek outdoor, hiervoor zullen zij hun records nog wat moeten aanscherpen, maar de eisen zijn niet onoverkomelijk.

Komend weekend is weer de laatste NK Indoor en nu voor de junioren A en B. Hiervoor hebben vijf Scorpio junioren ingeschreven. Na dit weekend wordt weer hard getraind voor de eerste wedstrijden op de buitenbaan die rond april weer van start gaan.

Foto's: Av34foto.nl • Rob Voss