scorpio header vervolg

Bart van den Wijngaard toont goede vorm bij het NK Meerkamp in Apeldoorn

Vijf clubrecords in een meerkamp voor Bart van den Wijngaard.Met een zevende plaats toonde Bart dat hij een vaste plaats heeft veroverd bij de beste Nederlandse meerkampers. Terwijl Eelco Sintnicolaas zich schaarde bij de mondiale top met 6341 punten werkte Bart hard aan een nieuw beste totaal van 4965 punten. De harde training van de winter wierp duidelijk zijn vruchten af. Alleen zijn kogelstoten viel iets tegen, anders was de 5000 punten grens gewoon gepakt.
 
Clubrecords waren er op de 60 meter met 7.40 seconde, verspringen met 6.69 meter, een evenaring op de 60 meter horden in 8.99 seconde, polsstokhoogspringen met 3.90 meter en de zevenkamp van 4965 punten. Persoonlijk record was ook nog het hoogspringen met 1.87 meter en de 1000 meter met 2.40.62 min.
 
Dit alles onder het toeziend oog van zijn vader Wim van den Wijngaard die dat weekend deelnam aan de gelijktijdig gehouden NK Masters bij de Mannen M50. Wim liep de 400 meter en met een tweede plaats in de series mocht hij door naar de finale, helaas liep het daar tactisch niet helemaal goed en werd hij in de finale 5e met slechts tienden van seconden verschil met de zilveren en bronzen medaillewinnaars.
 
Maar Wim revancheerde zich op zondag toen de 200 meter gelopen werd. Na de series ging hij makkelijk over naar de finale waar hij een bronzen medaille won in een tijd van 27.04 seconde na in de serie al 26.99 seconde te hebben gelopen.
 
Komende week doet Bart mee aan het NK Senioren bij het experimentele nummer 400 meter horden Indoor. Matthijs van der Made uit Geertruidenberg staat als 1e reserve geplaatst bij het kogelstoten en moet hopen op een afvaller om te worden toegelaten tot de beste 12 kogelstoters van Nederland.
 
Het weekend daarop gaan een vijftal Scorpio junioren naar Apeldoorn voor hun Nederlands kampioenschap.