scorpio header vervolg

Goede prestaties indoor Dordrecht

Tijdens de eerste Indoor wedstrijden dit jaar in Dordrecht werden enkele goede prestaties neergezet

Deze wedstrijd stond in het teken van de voorbereiding voor het Nederlands kampioenschap over een maand in Apeldoorn.

De meest verrassende prestatie kwam op naam van Matthijs van der Made uit Geertruidenberg. Een jaar geleden stelde hij het clubrecord kogelstoten bij de mannen op 12.89 meter. Dit was net niet genoeg om aan de Nederlandse kampioenschappen te mogen meedoen. Dit motiveerde hem om deze winter onder leiding van werptrainer Fred van der Steenhoven extra hard te trainen. Deze harde training wierp direct al zijn vruchten af.

Na twee aarzelende beginstoten kwam bij de derde stoot al een nieuw clubrecord van 13,90 meter tevoorschijn, maar bij zijn vijfde poging brak hij door de zo gewenste 14 meter grens met een stoot van 14.02 meter. Dit is wel ruim voldoende om aan de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen te voldoen.

Meerkamper Bart van den Wijngaard kan zeker meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar wilde toch met een paar goede uitslagen zijn zelfvertrouwen nog wat opkrikken. Verspringen leverde een goede 6.45 meter op, het polsstokspringen blijft helaas nog wisselvallig, na 3.40 meter gehaald te hebben bleek de 3.60 meter iets te hoog.

Bij de A meisjes testte Tess Ackermans zich bij het hinkstapspringen, na wat ongeldige maar redelijk verre sprongen kwam ze in haar laatste poging tot 9,93 meter. Voor het Nederlands kampioenschap moet daar nog wel wat bijkomen om serieus mee te kunnen doen.

Komend weekend is er de bekende indoorwedstrijd van Atledo Dongen in de Salamander hal. Vele pupillen, junioren en senioren van Scorpio zullen daar proberen hun beste prestatie te verbeteren.