scorpio header vervolg

Sportkampioenen van Scorpio gehuldigd

Scorpio heeft de goede gewoonte om jaarlijks alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

 

Dat gebeurt tijdens een gezellige avond met een drankje en een hapje. Ook een spelletje of quiz is een vast onderdeel van de avond. Tijdens die avond eert het bestuur ook de sportkampioenen van 2012. Er wordt dan wel een keuze gemaakt uit de beste prestaties van dat jaar.

Sporttalent van het jaar 2012 werd Arno van der Pas. Arno geeft ook training aan pupillen en junioren en heeft zich door hard te werken in 2012 enorm verbeterd op de werpnummers. Tweede van Brabant op kogelstoten en discuswerpen en bij de beste 12 van Nederland op het discuswerpen. Aan het einde van het seizoen verbrak hij nog even het clubrecord bij het kogelslingeren.

 Sportman van het jaar 2012 werd de lange- en middenafstand loper Peter van Zundert uit Teteringen. Hij werd derde in zijn leeftijdsklasse bij de Zevenheuvelenloop, Tilburg Ten Miles en het Nederlands kampioenschap Cross. Ook won hij het crosscircuit Midden-Brabant 2011-2012. Zijn uitverkiezing had hij mede te danken aan het feit dat hij van beginnende trimmer in de loop der jaren doorgegroeid is tot de top van Nederland in zijn leeftijdsklasse.

Sportploeg van het jaar 2012 werd de Damesploeg. De ploeg bestaat hoofdzakelijk uit A-en B meisjes die ook nog eens heel hoog scoorden bij de finale competitie A meisjes. De dames wonnen de competitievoorronden in Brabant en mochten naar de promotiewedstrijd voor de 2e klasse. Helaas kwamen zij daar met een 6e plaats net iets te kort.