scorpio header vervolg

Stijn Hendriks evenaart wereldrecord hoogspringen

Scorpio jeugdatleten komen tot grote hoogte bij indoor Attila te Tilburg.

Stijn Hendriks evenaarde tot tweemaal toe het wereldrecord hoogspringen voor 8-jarigen.

Een officieus wereldrecord van 1.35m bij het hoogspringen voor b-pupil Stijn Hendriks leverde hem een 1e plaats op. Als 7-jarige werd hij al wereldrecordhouder met 1.25m en nu wist hij het wereldrecord als 8-jarige te evenaren met 1.35m. Natuurlijk was dit een clubrecord.

 


Bij de a-pupillen meisjes werd Eva Nijdam 1e door haar hoogtesprong van 1.35m. Dit was een evenaring van het clubrecord. Lara Nuijten, eveneens a-pupil, wist zich bij de vorige indoor al enorm te verbeteren op hoog, maar deed er dit keer nog een schep bovenop door zich weer met 10 cm te verbeteren. Ze sprong nu 1.15m. In dezelfde categorie wist ook Femke Kuppens haar pr te verbeteren op hoog tot 1.27m. Helaas liep Femke een bijna zekere podiumplaats mis door 2x met de kogel buiten de sector te stoten.

Anouk van Jeveren sprong het hoogst bij de jongste dames, namelijk  1.00m. Deze prestatie zorgde voor een mooie 3e plaats op het podium. Tia Ackermans was ook goed op dreef en werd 2e bij de oudste jeugd door haar goede prestaties op hoog, 1.45m en kogel, 9.14m. Tim Nuijten wist net als zijn zusje ook een mooie hoogte te halen bij de d-junioren en werd op dit onderdeel 2e met 1.45m.

Patrick Leemans is de laatste indoor ’s aardig op dreef en ook deze keer werd zijn inzet beloond met een mooie 6e plaats bij de a-pupillen jongens. Deze plaats had hij mede te danken aan zijn progressie op hoog. Hij sprong namelijk een pr van 1.30m. Ook de andere jongens in deze categorie hebben zich van hun beste kant laten zien, getuige de mooie resultaten op verschillende onderdelen.

Naast deze vaste kern van fanatieke atleten waren er ook atleetjes bij die voor de eerste keer meededen aan een indoorwedstrijd. Ze lieten meteen zien dat ze uit het goede "sportershout" zijn gesneden. Er werden natuurlijk meteen een paar mooie PR’s verwezenlijkt.

Aan het einde van de dag werd er voor de a-pupillen en junioren nog een hordenrace van 35m georganiseerd, waar onze jeugd enthousiast aan deelnam.

Hieronder de uitslagen: