scorpio header vervolg

Fraaie deelnemersveld bij zowel Europese kampioenschappen Cross in Belgrado als bij fraaie cross bij ATV Scorpio in Oosterhout

De tweede cross voor hardlopers van de winterperiode ‘13/’14 kende nagenoeg net zo veel deelnemers als de eerste. En dat ondanks een indoorwedstrijd in de regio en de Europese kampioenschappen cross in Belgrado. Dat moet toch een bewijs zijn dat het parcours in Oosterhout goed is. Sterker nog heel veel deelnemers gaven aan het vernieuwde parcours in het bosgebied achter de atletiekbaan van Scorpio geweldig fraai te vinden. Wel zwaar door de diverse heuveltjes maar zeer geschikt om te crossen. Kortom een succesvolle activiteit afgelopen weekend.

Kort nadat de wielervereniging, die een deel van het parcours gebruikte voor hun wedstrijd stopte startte om 11:00 uur de jeugdige lopers. De jeugd kon kiezen uit vier afstanden. Bij 300 meter finishte Ewart van Son als eerst in 1 minuut en 35 seconden. Bij de 600 meter was Margit van Son in 2 minuten en 29 seconden als eerste.

Bij de senioren startten 64 deelnemers. Onderweg drie afvallers door (lichte) blessures. Uiteindelijk circa 60 enthousiaste lopers over de finish. Enthousiast over het parcours en de organisatie. Kortom een goed cross op zondagochtend en in de middag nog tijd zat om op televisie het europees kampioenschap crosssen te zien….

Voor de complete uitslag van de trimloop op zondag 8 december jl. en het programma voor de komende maanden kijk op: http://atvscorpio.sinfo.nl/uitslagen.

Op de volgende zondagen wordt nog gecrosst: 19 januari, 23 februari en 23 maart 2014. De jeugd start om 11:00 en de volwassenen om 11:15 uur. Inschrijven kan tot een kwartier van te voren.

131208 2etrimloop-1 131208 2etrimloop-2
De voorbereiding vergt halsbrekende toeren.
Maar uiteindelijk is iedereen tevreden over de cross
(Foto: Jelle Struijs)
De start van circa 65 senioren
(Foto: Ed Langer)