scorpio header vervolg

Heren Scorpio missen promotie naar 1e divisie

Zondag 15 september reisden de heren van A.T.V. Scorpio af naar Zwolle voor de promotie wedstrijd naar de 1e divisie. 12 teams streden voor de eerste 5 plaatsen welke recht gaven op promotie. Promotie zou betekenen: behoren tot de 24 beste teams van Nederland.

Een zonnige dag, circa 20 graden en een licht windje, een ideale dag dus voor topprestaties en dat bleek wel. Bart vd Wijngaard mocht openen en deed dat met een nieuw pr van 15.94 en een prima 5e plaats op de 110m horden. Ook het 2e onderdeel een pr, A-junior Milan Betz wierp de speer naar 53.06 een mooie zesde plaats. Ondertussen Was Marco Keijsers gestart met zijn 800 meter. Startend in de snelle serie was de eerste ronde te langzaam voor een toptijd. Gelukkig gaat het bij deze wedstrijd om de plaats en niet de tijd en die was keurig: vijfde in 2.02.33. Het kogelstoten was natuurlijk weer voor Matthijs vd Made. In een top veld met diverse atleten die regelmatig op de Nederlandse kampioenschappen staan, hield hij zich prima staande met een 6e plaats en een afstand van 13.56. Vervolgens de 100 meter. Met 4 punten en een negende plaats scoorde Frank vd Wijngaard hier beter op dan we eigenlijk van te voren hadden verwacht. De tijd 11.88. Milan Betz had vervolgens de ondankbare taak om als werper het hoogspringen op zich te nemen. Met 1.75 in de eerste poging scoorde ook hij 4 punten en een negende plaats. Met onze vaste steeple loper op vakantie, kwam de grootste uitdaging voor Fabian Verdaas. Voortvarend ging hij van start, maar kwam er toch zo’n drie ronden voor het einde achter dat die balken en waterbak zo’n drie kilometer wel zwaar maakt. Een elfde plaats met een tijd van 12.24.98. Koen Voermans, net terug van een warmte stage in Portugal (lees vakantie) nam de 5000 meter voor zijn rekening. Het liep volgens schema en een nette 16.59 was het resultaat. Een 10e plaats en 3 punten.

Zo waren we dus ongeveer halverwege de wedstrijd, deden we netjes mee zo om en nabij plaats 7/8, maar toen kwam HET uur van Scorpio, of eigenlijk, het uur van Bart en Bart. Bart van Amelsvoort liep een zeer snelle 400 meter in 51.08, nog mooier, een 2e plaats en 11 punten. Bart vd Wijngaard was aan het verspringen en met een eerste poging van 6.85 was hij al meer dan tevreden, maar zijn tweede poging was met 6.91 nog net iets verder en betekende behalve een nieuw pr ook een 2e plaats en 11 punten. Na het verspringen mocht Bart vd Wijngaard aan de slag op het onderdeel waar hij op wilde vlammen, de 400m horden. Bart kwam, zag en overwon in een schitterend nieuw pr en clubrecord van 54.70. 12 punten in de pocket. Bart v Amelsvoort zag dit als inspiratie voor zijn 200 meter en met een nieuw pr van 22.94 dook hij onder de grens van 23 seconden, iets wat we bij Scorpio nog niet vaak gezien hebben. Het leverde weer 8 punten op. Tussen dit geweld van Bart en Bart was Matthijs aan het discuswerpen, na een stroeve eerste poging toch nog een acceptabele 37.15. een achtste plaats en 5 punten.

Na dit explosieve uurtje van Bart en Bart werd de balans weer opgemaakt. Scorpio stond derde, ofwel op promotie. Echter het polsstokhoogspringen moest nog verwerkt worden. Hier waren de top springers nog in de strijd voor de ere plaatsen. Frank vd Wijngaard had ondertussen gedaan wat hij moest doen, namelijk een nieuw pr springen van 3.00 meter. Een elfde plaats en 2 punten. Het ging spannend worden, want met nog 1 onderdeel te gaan de 4x400 meter stonden we vijfde, nog steeds goed voor promotie. De 4x400 startte ook nog eens goed, een van onze concurrenten kon de druk niet aan en startte vals, en dus een diskwalificatie.  Helaas kwamen Bart, Frank, Freek en Koen te kort om ook de overige aanvallen allemaal af te slaan. Een tiende plaats in 3.38.77 en 3 punten. Dit was helaas te weinig en zodoende eindigde Scorpio op de ondankbare 6 plaats, net een te weinig voor promotie.

Behalve deze puntenpakkers is het ook altijd belangrijk om je reserve atleten mee te nemen. Een valse start is zo gemaakt en ook blessures willen op zo’n dag nog wel eens een rol spelen.  Zo liep Jochem Braat nog een 110 horden in 20.44 en een 400 in 55.77. Emile Kragten startte op de 100 meter en liep een tijd van 12.06. Fabian stootte de kogel naar exact 10 meter


Met deze wedstrijd is het atletiek seizoen zo goed als afgelopen. En eigenlijk is deze wedstrijd tekenend voor het seizoen van Scorpio. Een seizoen met topprestaties en gemiste kansen. Deze wedstrijd: een topprestatie of een gemiste kans?