scorpio header vervolg

Meisjes team van Scorpio gaat naar de finale

Ondanks een tegenvallende 2e wedstrijd door blessures, pech en slecht weer gaan de A meisjes van Scorpio toch als 10e over naar de Nederlandse Kampioenschappen teams.

Door het slechte weer bij Spado in Bergen op Zoom waren de prestaties navenant. Gelukkig deden de meiden hun best om de finale te halen. Tess Ackermans was licht geblesseerd maar sprong toch mee bij het hinkstapspringen. In haar eerste poging kwam zij tot een nieuw clubrecord van 10.28 meter, zekerheidshalve liet zij het daarbij zitten.

Lisa Smit ging weer punten verzamelen, dat viel niet mee door de hevige regenbuien werd de wedstrijd soms tijdelijk onderbroken. Met de kogel kwam ze tot 12.71 meter. Speerwerpen  bracht een afstand van 29.73 meter. De discus wierp ze 39.09 meter. Jolijn Kuijpers liep met 2.6 meter tegenwind  op de 100 meter  een goede 13.70 seconde. Ivette van Kaathoven liep een hele goede hordenrace, maar viel helaas op de laatste horde, ze finishte gelukkig wel en kreeg een tijd van 20.39 seconde op de klokken.

Rowan van Dongen had het zwaar met het slechte weer, zowel de 800 meter als de 1500 meter lopen in de kou en de regen geeft geen supertijden, ze finishte op de  800 meter in 2.31 minuten en op de 1500 in 5.23 minuten.

De meidenploeg eindigde uiteindelijk als 5e in hun poule in Bergen op Zoom en 10e op de landelijke lijst. Aangezien de eerste 12 ploegen mee mogen doen om het Nederlands Kampioenschap kunnen ze zich deze zomer gaan voorbereiden.

De jongens hadden beide wedstrijden geen volledige ploeg en kwamen in de eindrangschikking in de onderste helft terecht.

Bohdi Bakker is nog ver verwijderd van zijn vorm van vorig jaar, de 100 meter  ging in 12.48 seconde en de 110 meter horden ging ook al niet lekker 18.40 seconde was zijn eindtijd. Daan van Velzen  had een goede kogelstoot in zijn 3e poging van 9.89 meter. De 400 meter liep hij in een nette 58.81 seconde. Hij moest kort daarna ook nog verspringen en daardoor kwam tot een niet geweldige 4.41 meter. Bij de jongens was Milan Betz de puntenverzamelaar, met de speer gooide hij 44.57 meter. Op kogel en discus werd hij ruim eerste. Kogelstoten vond hij zelf aardig gaan met als resultaat 13.54 meter. Het hoogtepunt van de dag kwam echter bij het discuswerpen. Een nieuw clubrecord  met 45.60 meter een verbetering van 3 meter. Zelf was hij nog niet tevreden over zijn techniek en afworp, dus komende week bij de Nederlandse kampioenschappen moet het dan maar echt gaan gebeuren.