scorpio header vervolg

Scorpio Competitieteams stijgen op de ranglijsten

Twee clubrecords worden verbroken en vele goede resultaten.

Zondag kwamen de Dames- en Herenploeg in actie in respectievelijk Goes en Best. De dames stonden na de eerste ronde op de 4e plaats. Met deels nieuwe onderdelen scoorde de ploeg meer punten dan de meeste concurrenten en steeg daardoor naar de 2e plaats van de ranglijst. Deze plaats zou goed zijn voor meedoen in de promotiewedstrijd, nog één wedstrijd te gaan voor het zover is.

Er waren goede prestaties voor Tess Ackermans met een clubrecord op hinkstapspringen met 10.23 meter en een beste prestatie op verspringen met 4.93 meter. Rowan van Dongen werkte eerst een goede 800 meter af met een tweede plaats en scoorde kort daarna nog een goede tijd op de 400 meter met 63.27 sec. Lisa Smit won zowel het discuswerpen als het kogelstoten, maar daar is iedereen zo onderhand aan gewend. Ivette van Kaathoven moest het loodzware nummer 400 meter horden op zich nemen. Na een goede en snelle eerste helft werd het laatste stuk wel heel zwaar maar scoorde ze toch een persoonlijk record met 74.51 sec. De estafetteploeg bestaande  uit Jolijn Kuijpers, Ivette van Kaathoven, Tess Ackermans en Tess van Assem liepen met 53.48 sec de 4 x 100 meter net boven het clubrecord van de A meisjes.

De mannen gingen in Best tekeer. Bart van den Wijngaard was de mega puntenverzamelaar. Eerst een PR op hoogspringen met 1.90 meter, dan winnaar met een nieuw clubrecord op de 400 meter horden met 55.05 sec. en dan nog even een 1500 meter lopen omdat er geen lopers van de Milagroep  beschikbaar waren, die afstand deed hij dan ook nog even in een goede tijd van 4.26.13 minuten.

Matthijs van der Made won het kogelstoten met 13.94 meter en Milan Betz sprong als invaller maar liefst 6.35 meter ver. Tim van Dongen moest de waterbak in en liep de 3000 meter Steeple in 10.37.71 min. hij eindigde hiermee als vierde De 100 meter sprint van Bart van Amelsfoort met behoorlijke wind tegen ging in 11.78 seconde. De mannenploeg is op weg naar een top 3 positie als de derde wedstrijd over 2 weken weer zo goed verloopt.

Bekijk de foto's van de herencompetitie in ons fotoalbum. Foto's van Fabian Verdaas.