scorpio header vervolg

Scorpio professionaliseert hardlopen

130525 hanssandrahenkBijna 35 jaar verenigt atletiek- en trimvereniging Scorpio hardlopers en beoefenaars van de technische atletieknummers uit Oosterhout en de wijde omgeving. Recent is Scorpio een nieuw initiatief gestart om de serieuze hardlopers beter te begeleiden en het hardlopen van middellange afstanden op de baan (800m tot 5km) meer te promoten en aantrekkelijk te maken, ook voor jeugdige atleten. De bestaande ‘wedstrijdgroep’ van 20 atleten/atletes olv de zeer ervaren en bevlogen trainer Henk Rams wordt daartoe uitgebreid met hardlooptrainer Hans Vugts en krachttrainster Sandra Hofmans. Sandra en Hans hebben beide een lange hardloophistorie achter zich en zijn zelf nog steeds actief als hardlopers. Sandra nam eind jaren negentig zelfs deel aan de wereldkampioenschappen cross en Hans werd ooit Nederlands Militair Kampioen 5000m op de baan.

Middels de samenwerking tussen de drie trainers wil Scorpio het hardlopen op een nog hoger nivo brengen en haar competitie wedstrijdgroep versterken door haar leden de gelegenheid te geven zich ook op het hardlopen op de baan te richten. Het aantal verzorgde trainingen per week wordt daartoe uitgebreid naar 3 trainingen waarbij op dinsdag, donderdag en zaterdag wordt getraind. Naast het trainen op de weg en de baan worden nu ook trainingen in het bos en het krachthonk mogelijk gemaakt waardoor een nog grotere diversiteit aan trainingen wordt aangeboden.

De ontwikkeling van een goede looptechniek en voldoende kracht om zo nog efficiënter en blessurevrij te kunnen blijven lopen, zullen meer aandacht krijgen. Ook wordt de samenwerking aan gegaan met een gespecialiseerd sporttest buro uit Breda dat atleten uitgebreid test en zodoende een zeer gerichte training mogelijk maakt.

Doel is om de groep atleten verder uit te breiden en daarbij ook de overgang van jeugdige looptalenten naar de senioren beter te faciliteren en daardoor deze atleten voor de club te behouden en verder te ontwikkelen. De begeleiding van de atleten vindt plaats middels persoonlijke schema’s en hoewel de groep een behoorlijk hoog nivo heeft, is instroom voor (jeudige) hardlooptalenten zeer goed mogelijk. Scorpio biedt daarnaast instroomgroepen van allerhande nivo aan die altijd aansluiten bij het nivo van de hardloopliefhebber.

Neem jij de sportieve uitdaging aan?
Voor meer informatie neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..