scorpio header vervolg

Bart van den Wijngaard toont groei tijdens NK Meerkamp

De gestage groei van tienkamper Bart van den Wijngaard is ook dit jaar weer voortgezet. Na eerdere 6e en 7e plaatsen werd het dit jaar een 4e plaats op het Nederlands Kampioenschap Tienkamp bij de Senioren.
 De wedstrijd vond plaats in Apeldoorn, de thuishaven van toptienkamper Eelco Sintnicolaas. Die was er niet bij want volgende week is de beroemde meerkamp in Gotzis /Oostenrijk.Bart begon de eerste dag gelijk goed met een beste prestatie ooit op de 100 meter in 11.43 sec. Verspringen, kogelstoten, hoogspringen en de afsluitende 400 meter waren allemaal goed tot zeer goed op de eerste dag. Na een korte nachtrust vertrok hij al vroeg in de ochtend, vergezeld van zijn vader en polsstoktrainer, weer naar Apeldoorn om daar rond 10.00 uur alweer een 110 meter Horden af te werken. Zijn tijd van 16.20 seconde gaf veel vertrouwen om de rest van de dag door te komen. Persoonlijke records op discuswerpen en polsstokspringen volgden.


Speer was iets minder, maar Bart kan altijd vertrouwen op een solide 1500 meter als afsluiting. Wederom liep hij bij de besten mee. De tijd van 4.26.08 minuten gaf zelfs de meeste punten van de twee dagen. Dit resulteerde in 
een totaal van 6752 punten, een dikke verbetering van zijn eigen clubrecord met 203 punten en een prachtige vierde plaats.