scorpio header vervolg

Verslag A-competitie 12 mei
Afgelopen zondag 12 mei is voor de meisjes en jongens A-junioren de competitie gestart. Het weer was wat wisselend de hele dag, maar iedereen heeft de onderdelen af kunnen werken zonder regen. De jongensploeg was door de examentijd uitgedund tot alleen Bohdi Bakker. Hij heeft de vorm voor dit jaar nog niet helemaal te pakken. Op de 110 meter horden liet hij 17.03 klokken en op de 100 meter 12.05. Gezien de prestaties van vorig jaar valt er nog wel een verbetering te verwachten.

De ploeg van de meiden was wel compleet bezet. Na een hele dag met behoorlijke goede prestaties zijn zij dan ook op de 2e plaats geƫindigd. De hoogste aantallen punten werden gehaald door Lisa Smit en Rowan van Dongen. Lisa begon de dag wat minder met speerwerpen waarbij ze niet tot de gewenste afstand kwam, 28.96 meter. Beter verging het haar op kogelstoten waarbij ze haar PR benaderde met 12.78 meter. Dit tot haar eigen verbazing. Maar daarna liet ze helemaal blijken dat het vele trainen zijn vruchten afwerpt. Ze wierp de discus naar 44.02 meter, goed voor ruim 800 punten en een nieuw clubrecord. Tevens was dit een clubrecord. Rowan haalde ruim 700 punten op haar 800 meter, hoewel ze over de tijd niet echt tevreden was. Ze liep 2 minuut 26.91seconden. Ruim 2 uur daarna mocht ze nog een keer optreden op de 1500 meter. Na een toch wel erg goede start bleek de 800 meter nog wel in de bene te zitten waardoor ze de goede start niet kon vervolgen zoals gewenst. Desondanks liep ze toch een goede 5 minuut 14.18 seconden.

Ook de andere deelneemsters lieten goede prestaties zien. Tess Ackermans kwam bij het verspringen na 2 ongeldige pogingen toch tot een goede afstand van 4.71 meter. Tijdens het hinkstapspringen kwam ze tot 10.13 meter, wat voor haar een clubrecord betekende. Het vele trainen belooft echter nog wel meer, dus die afstand zal nog wel verbeterd gaan worden.

De 400 meter werd door Tess van den Assem afgelegd in 65.31 seconden. Aangezien ze in een serie met slechts 2 deelnemers zat en ze al snel van de concurrente wegliep was ze op haar zelf aangewezen. Op deze toch lastige afstand is dit een goede prestatie wanneer je eigenlijk alleen loopt. Jolijn Kuijpers mocht de 100 meter lopen. Ze was ingedeeld in een behoorlijk sterke serie, maar kwam na een hele goede start tot een PR van 13.69 seconden. Met wat meer gerichtere training zal ze zeker nog verbeteren. Ivette van Kaathoven kwam uit op de 100 meter horden. Ze was zelf echt tevreden met haar race van 17.80 seconden, ondanks wat last van haar enkels. Daarna was er nog het hoogspringen. Het was erg lang geleden dat ze dit weer had gedaan en een wat pijnlijke enkel helpt dan ook niet echt mee, maar ze kwam toch nog tot een hoogte van 1.30 meter.

De dag werd afgesloten met de 4x100 meter estafette. Tess, Tess, Ivette en Jolijn lieten 54.33 seconden klokken. Gezien de tijden van vorig jaar lieten ze toch wel een dikke seconde liggen.