scorpio header vervolg

Kogelstoters van Scorpio pakken uit

ATLETIEK - In Dordrecht en Reusel vonden zaterdag de eerste indoorwedstrijden van het winterseizoen plaats. Omdat dit net vóór 1 november gebeurde was dit de laatste mogelijkheid om indoorrecords te verbeteren in de oude leeftijdsklasse.

In totaal werden door atleten van Scorpio uit Oosterhout zes clubrecords bij het kogelstoten verbeterd. Drie bij de jongste junioren in Reusel en drie bij de oudere atleten. In Dordrecht stootte Milan Betz nog net als B-junior 13,92 meter. Senior Matthijs van der Made kwam tot een verbetering van zijn eigen record tot 13,47 meter en Esther Nijdam (V40) kwam tot een verbetering van anderhalve meter en stootte nu 9,69 meter. Nijdam liep ook de 60 meter horden in een nieuw clubrecord van 12.01 seconden.

Bart van den Wijngaard kwam met de polsstok over 3.70 meter, slechts 10 centimeter onder zijn record. Milan Betz kwam als werper ook tot zijn recht in de verspringbak met 6.13 meter. In Reusel werd het kogelstootrecord van Scorpio door Tia Ackermans gebracht op 10.24 meter. Jeroen Rops (D-junior) kwam tot 11.22 meter.

Van BNDeStem - Wouter Schelvis