scorpio header vervolg

Regen en zonneschijn bij de Scorpio cross
In de vroege ochtend zorgde de regen voor een glad en nat parcours op het bekende crossparcours achter de tennisvelden. Zeker de trimmers en de jongste atleten voelden de ochtendkou en de nattigheid onder het lopen. Na het middaguur werd het lichter en liepen de atleten tegen een laagstaand zonnetje in te kijken.

Totaal waren er ongeveer 400 deelnemers aan deze jaarlijkse Scorpiocross. Voor velen een goede generale repetitie voor het NK cross aanstaand weekend in Tilburg. Wel waren er minder jonge atleetjes vanwege de aankomst van Sinterklaas in Oosterhout.

Prijswinnaars van Scorpio waren er genoeg vooral bij de jongste jeugd. Niels Laros en Stijn Hendriks werden winnaar van de race in hun leeftijdsgroep en Eva Nijdam, Lars Laros, Stan Schipperen en Rowan van Dongen werden tweede, derde plaatsen waren er voor Anouk Jeveren, Bieke Schipperen en Camiel Snoeren.

De G-atleten liepen hun race met de reguliere atleten mee.  Youri Stoop kreeg een zilveren medaille mee, Eline Veere werd vierde maar kreeg het grootste applaus van allemaal door haar 1400 meter helemaal hardlopen te volbrengen. Nooit eerder liep ze zo’n lange afstand achter elkaar.

In de middag kwamen de vooral de mannen masters van Scorpio de prijzen ophalen. Stefan van Marrewijk  werd tweede bij de mannen 35, Rene Stam werd eerste bij de mannen 45 en Kees van Helmond stond naast hem op het ereschavot om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Volgende week hopen we veel Scorpio atleten aan de start te zien van het NK cross in Tilburg. Dit is de belangrijkste cross in de eerste maanden van het crossseizoen en wordt tijdens de bekende Warande Loop afgewerkt het is dus dichtbij, hopelijk komen er ook veel toeschouwers uit Oosterhout. Er is zaterdag een speciale loop voor de G-atleten die om 10.35 uur begint. Dit belooft de grootste loop voor G-atleten in Nederland te worden. Scorpio gaat met een groep van ruim 10 atleten daar naartoe met een grote groep begeleiders.